Dura Vermeer

Diemen - 30 oktober 2009

Sleutel overhandigd aan allereerste bewoners Sniep

De eerste bewoners van het nieuwbouwproject de Plantage De Sniep aan de Merbaustraat in Diemen, een realisatie van Dura Vermeer Bouw Amsterdam, hebben uit handen van Burgemeester Koopmanschap en wethouder Worm de sleutel van de nieuwe woning en een welkomstpakket overhandigd gekregen.

De Sniep is een bijzonder project, vanwege de eerste Nederlandse grootschalige toepassing van Warmte- en Koude Opslag (WKO). Dit is een belangrijke stap voor een duurzaam Diemen.


1.200 woningen voorzien van WKO
Bouwfonds Ontwikkeling en Dura Vermeer ontwikkelen en realiseren de komende 5 jaar ca. 1200 woningen, opgedeeld in verschillende deelplannen. De woning aan de Merbaustraat is de eerste van 88 woningen die Dura Vermeer Bouw Amsterdam oplevert van deelplan A. Alle woningen zullen gebruik maken van Warmte en Koude Opslag. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de warmte en koude in de grond, zodat de woning in de winter verwarmd en in de zomer gekoeld kan worden. De aanleg van de WKO installaties en daarnaast de exploitatie voor 30 jaar wordt verzorgd door DEU, een consortium van Dura Vermeer Ondergrondse Infra, Eneco en Unica Installatietechniek.