Ingezonden persbericht


Persbericht

Hijgen en zweten tijdens eerste nachtelijke run

Leeuwarden, oktober 2009 - Op vrijdagavond 30 oktober wordt door Leeuwarder wethouder Marco Florijn om precies 19:00 het sportieve startschot gegeven voor de eerste Gezond & Wellness Night Run van Noord-Nederland. Honderden sportievelingen, professionals en niet professionals, vertrekken vanuit de Saksenhal van het WTC Expo in Leeuwarden om op deze herfstavond zo snel mogelijk een afstand af te leggen van vijf of tien kilometer.

Dat running 'hot' is kan Rieks Hemmen, van RieksHemmen Sportevents, tevens organisator van de Marathon van Leeuwarden, beamen. " De belangstelling voor hardlopen is enorm gegroeid de laatste tijd. Lopers zien het deelnemen aan een run als een persoonlijke uitdaging om hun grenzen te verleggen. Om dit samen met andere lopers te doen in toch een soort wedstrijdverband is alleen maar extra stimulans." Met meer dan 400 deelnemers bestaande uit individuele lopers en loopgroepen belooft de run nu al een groot succes te worden. Om goed voorbereid aan de start te staan is er de Night Run warming up onder begeleiding van trainer Arjen Visserman. Voor extra sfeer tijdens de start en finish geeft de Groningse band 'Vangrail' acte de presence. De Saksenhal is vrij toegankelijk voor aanmoedigend publiek.

De Night Run vindt plaats op de eerste dag van de beurs Gezond & Wellness, de eerste grote Noordelijke gezondheidsbeurs. Meer dan honderd exposanten presenteren de laatste nieuwigheden, informeren de bezoeker over gezondheidskwesties en demonstreren de nieuwste sporttrends. Ook voor bezoekers die geĂŻnteresseerd zijn in "wellness" - de Engelse combinatie van Well-being en Fitness - is er van alles te beleven. Ze kunnen zich laten masseren, worden op de hoogte gebracht van de nieuwste fitnessmethodes, en krijgen informatie over sauna's, infraroodapparaten en massagetechnieken.

Op het Gezondheidsplein, het Wellnessplein en het Sportplein vinden de hele dag spraakmakende activiteiten plaats. De bezoeker wordt hier actief uitgenodigd deel te nemen aan de vele verschillende workshops en presentaties.