TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 26-10-2009

Televisie
FLIKKEN MAASTRICHT
Uitzending vrijdag 30 oktober
Nederland 1 - 20.30 uur

SPECTACULAIR NIEUW SEIZOEN FLIKKEN MAASTRICHT

Vrijdag 30 oktober start een nieuwe, extra lange reeks van de populaire TROS-dramaserie FLIKKEN MAASTRICHT. Maar liefst 20 afleveringen kan de kijker dit tv-seizoen genieten van de belevenissen van Eva, Wolfs, Marion, Romeo en hoofdinspecteur Hoeben. De vrijdagavond staat weer garant voor speurwerk van eigen bodem!

Elke week wordt er een zaak opgelost, maar ook in deze reeks volgen we de persoonlijke strubbelingen van het Flikken-team. Gaat Eva eindelijk kiezen tussen de twee belangrijkste mannen in haar leven? En accepteren die haar keuze wel? Is Frank wel helemaal verlost van de criminelen die het op zijn zaak voorzien hadden? Marion wordt wijkagent en moet meteen diverse keren in moeilijke situaties optreden. Als ze dan ook nog eens met doodsbedreigingen te maken krijgt valt het politiewerk haar zwaar. En ook Romeo krijgt te maken met relationele problemen.

Bekende namen maken in deze reeks hun opwachting. Vioolvirtuoos André Rieu krijgt te maken met een dreigende aanslag tijdens zijn Vrijthofconcerten. Daarnaast spelen Yolanthe Cabau van Kasbergen, Melody Klaver, Gijs Scholten van Aschat en Tanja Jess een gastrol. Piet Römer en Victor Reinier worden, na jaren samengewerkt te hebben bij 'Baantjer', herenigd op de set van FLIKKEN MAASTRICHT. Dit keer niet bepaald als collega's. En Thomas Acda komt in deze reeks als Amsterdammer Daan de Vos ons team versterken.

In de eerste aflevering op vrijdag 30 oktober zijn onder anderen Micky Hoogendijk en Daniël Boissevain in een gastrol te zien.

Inhoud aflevering 1: Eeuwige trouw
Een Amsterdamse wordt, na een avondje stappen in Maastricht met haar vriendinnen, dood in de Maas gevonden. Geen van de vriendinnen heeft een idee wat er met haar gebeurd is. Wolfs en Eva gaan de gangen van de vrouw na. De enige aanwijzing lijkt een kort contact dat ze met een man op een terras op het Vrijthof had, waarna de man vlug verdween. Wolfs en Eva ontdekken wie de man is. Maar waarom schrok hij van het slachtoffer als hij haar niet kende? Wolfs wil met Frank gaan praten over wat er tussen hem en Eva gebeurd is. Maar dat gesprek gaat heel anders dan hij verwacht. En Marion wacht een onaangename verrassing als haar man haar op het werk bezoekt.

De vaste cast in derde reeks van Flikken Maastricht bestaat uit: Victor Reinier - Floris Wolfs
Angela Schijf - Eva van Dongen
Oda Spelbos - Marion Dreesen
Sergio Romero IJssel - Romeo Sanders
Helmert Woudenberg - Eugène Hoeben

Kijk ook op: www.tros.nl/flikken