Gemeente Rotterdam

2009 | 181

30 oktober 2009

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40, Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

Winnaar Team Rotterdam 2009 verkiezing bekend

De Kloosteralliantie wordt Team Rotterdam 2009

Uit handen van wethouder Kriens ontving het team De Kloosteralliantie vrijdagmiddag 30 oktober de prijs 'Team Rotterdam 2009'. Behalve de eer kreeg de prijswinnaar een bokaal en een oorkonde. De jury was zeer te spreken over het initiatief: "De samenwerking bij dit team kwam sterk naar voren. Daarnaast laat het team zien al veel resultaten te hebben behaald". De titel 'Team Rotterdam 2009' is een blijk van erkenning vanuit de gemeente Rotterdam voor de samenwerking tussen diverse partijen in de wijk. De prijs werd uitgereikt tijdens de werkconferentie 'De burger aan zet' over burgerparticipatie bij gebiedsgericht werken.

Alle medewerkers van diensten, deelgemeenten en samenwerkingsorganisaties in de wijken konden een groep professionals nomineren die samen in één gebied aan de slag zijn. Uiteindelijk leverde dit zestien inzendingen op. Uit deze zestien nomineerde de jury onder leiding van de juryvoorzitter, wethouder Jantine Kriens, drie teams: De Veldacademie, de Kloosteralliantie in Noord en Oleander Bloeit in Feijenoord.

Vandaag werd van elk van de drie genomineerde teams een korte impressiefilm getoond en konden de teams kort uiteenzetten waarom juist zij moesten winnen. Uiteindelijk koos de jury De Kloosteralliantie als winnaar. "Dit team laat zien dat er al behoorlijk wat resultaten zijn bereikt in de wijk. Alles wijst erop dat er nog veel gaan komen. De jury prijst ook het behoefteonderzoek dat vooraf in de wijk is gedaan. Wat opvalt is dat de insteek erg positief is. Het hele initiatief ademt vrolijkheid, elan en plezier uit. Ook de breedte van de samenwerking valt op."

De Kloosteralliantie is een groep actieve beroepskrachten, bewoners en ondernemers uit de Kloosterbuurt in het Oude Noorden. De alliantie streeft naar herstel van de sociale cohesie en naar draagvlak voor de herontwikkeling van het gebied. Bewoners worden gestimuleerd om mee te doen aan de veranderingen in de wijk. De resultaten liegen er niet om. Zo is er bijvoorbeeld maandelijks een groot evenement voor en door jongeren gericht op talentontwikkeling. Ook hebben jongeren in het kader van Your World hun eigen plein ontworpen, wat wordt gerealiseerd, en werden honderd kinderen lid van een vereniging.