Gemeente Dordrecht


Conferentie Werk en Mantelzorg

Eén op de acht werknemers in Nederland combineert een baan met de langdurige zorg voor een hulpbehoevende, chronisch zieke of gehandicapte partner of een andere naaste. De helft van deze mantelzorgers voelt zich overbelast en loopt het risico om uit te vallen. Daarom organiseert MEE Drechtsteden samen met Zorgbelang Zuid-Holland Zuid een conferentie over mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid in opdracht van de gemeente Dordrecht. Op vrijdagmiddag 30 oktober 2009 opent wethouder A.T. Kamsteeg (Welzijn) de conferentie.

Uit onderzoek blijkt dat een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid veel oplevert voor werkgevers: medewerkers zijn productiever, ze zijn minder vaak ziek en blijven behouden voor de organisatie. Tijdens de conferentie toont Mevrouw S. Sangers, projectleider van het landelijke project 'Werk&Mantelzorg' met harde cijfers aan wat het belang is van een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. Ook komt de situatie van werkende mantelzorgers aan bod en de mogelijke oplossingen. Alle directeuren, P&O medewerkers en leden van ondernemingsraden van organisaties en bedrijven in Dordrecht zijn van harte uitgenodigd!

Goed voorbeeld

De conferentie is tevens de start van het project 'Werk en Mantelzorg' waaraan twee pilot organisaties deelnemen. Dit is de sector Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Dordrecht en nog een a ndere
organisatie. MEE ondersteunt deze organisaties om hun organisatie op meerdere punten mantelzorgvriendelijk te maken. Op deze manier dienen ze als goed voorbeeld voor andere bedrijven in Dordrecht.

Datum

21 oktober 2009