Gemeente Stein


Laatste ontwikkelingen brand winkelcentrum Stein

De afgelopen uren is er door de betrokken partijen weer de nodige progressie geboekt in de situatie rondom de brand in het winkelcentrum van Stein. Zo heeft de brandweer metingen verricht in het flatgebouw âDe Stevelâ. Hierbij is geconstateerd dat er geen gevaar is vanwege rookgassen en asbest. Ook is gestart met de verwijdering van de beperkte hoeveelheid asbest die nabij de Blokker is aangetroffen. Zoals eerder is aangegeven, is er geen aanleiding tot ongerustheid.

Bewoners âDe Stevelâ krijgen vandaag nog een brief

De bewoners van het flatgebouw âDe Stevelâ worden - voor zover zij hun actuele adres aan de gemeente hebben doorgegeven - vandaag nog persoonlijk geïnformeerd via een brief die wordt rondgebracht. Daarin staat uitgelegd dat

zij dit weekend nog niet terug kunnen naar hun woning, vanwege opruim- en herstelwerkzaamheden (o.a. reparaties aan deuren en liften, herstellen stroom-voorziening). Naar verwachting kunnen de bewoners de dagen daarop gefaseerd terugkeren naar hun woningen. De coördinatie hiervan verloopt via de woningstichting.

Â

Aantal panden rondom Wereldwinkel waarschijnlijk niet meer bewoonbaar

Vanmiddag zijn de bewoners van drie woningen (boven de Wereldwinkel) en twee winkeliers begonnen met het ophalen van hun spullen. Ze kregen hierbij begeleiding van de politie. De gemeente heeft het bedrijf UTS ingeschakeld om te zorgen voor het vervoer en opslag van hun goederen. De kans is groot dat de betreffende panden straks niet meer bewoonbaar kunnen worden gemaakt.

Â

Waarschijnlijk vanavond overdracht van brandweer aan politie

Naar alle waarschijnlijkheid vindt vanavond de overdracht van brandweer aan politie plaats. Dit gebeurt op het moment dat de brand volledig is geblust. Het terrein blijft volledig afgesloten voor publiek. Onder coördinatie van de politie vindt 24 uur per dag bewaking plaats.

Â

Openingstijden gemeentehuis in weekend

Zaterdag en zondag is het gemeentehuis van 10.00-14.00 uur geopend voor telefonische vragen. Vanaf aanstaande maandag kunnen ondernemers en werknemers voor vragen en opmerkingen terecht bij een speciaal hiervoor geopend telefoonnummer. In tegenstelling tot hetgeen wij in het persbericht van eerder deze middag hadden staan, is dit nummer: 046 - 435 93 93.

Â

Â

Noot: De prioriteit van de gemeente ligt bij het zo snel mogelijk informeren en ondersteunen van evacués, ondernemers, werknemers en overige burgers.

Commerciële acquisitie wordt op dit moment niet op prijs gesteld.