Bert Keijts verlaat Rijkswaterstaat

Bert Keijts neemt na zes jaar afscheid als directeur-generaal van Rijkswaterstaat. Keijts heeft zich ingezet om van Rijkswaterstaat een efficiënte organisatie te maken die nadrukkelijk op het publiek is gericht. Minister Eurlings en staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat zijn hem daar zeer erkentelijk voor. ,,Hij was voor ons een bron van inspiratie.''

Keijts heeft van Rijkswaterstaat, waar 9.000 mensen werken, een open en zelfbewuste organisatie gemaakt, die niet terugschrikt voor aandacht van het publiek en de media. Hij overzag als geen ander wat de gevolgen van klimaatverandering en toenemende mobiliteit betekenen voor het uitvoerende werk van Rijkswaterstaat en wist dat goed te verankeren in de organisatie.

Elke stap die hij zette kenmerkte zich door zijn scherpe oog voor de dagelijkse praktijk. Onder zijn leiding is er bijvoorbeeld veel aandacht gekomen voor een betere planning van wegwerkzaamheden. Daardoor ondervinden weggebruikers daar minder last van. De afgelopen jaren laat onderzoek een toenemende tevredenheid onder zowel het publiek als de eigen medewerkers zien.

Keijts hechtte er ook aan dat Rijkswaterstaat zich ontplooide als een betrouwbare en creatieve partner voor marktpartijen. "Bert Keijts heeft iets moois gemaakt van Rijkswaterstaat: een organisatie waar je op kan bouwen en vertrouwen", aldus Eurlings en Huizinga.

Bert Keijts werkte 28 jaar binnen de Rijksdienst. Het afgelopen jaar is hij verkozen tot Overheidsmanager van het Jaar. Met ingang van 1 januari 2010 gaat Keijts leiding geven aan woningcorporatie Portaal. Voor de opvolging van Keijts als DG Rijkswaterstaat wordt de gebruikelijke procedure van de Algemene Bestuursdienst gevolgd.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed