Medisch Spectrum Twente


Drie Smiley's en de Vlag en Wimpel voor Medisch Spectrum Twente

Enschede, 29 oktober 2009

De Stichting Kind en Ziekenhuis - die zich het bevorderen van het welzijn van het kind vóór, tijdens en na een ziekenhuisopname ten doel stelt- heeft drie Smiley's toegekend aan de kinderafdeling, de kinderdagbehandeling en de kraamafdeling van het VrouwKindCentrum van ziekenhuis Medisch Spectrum te Enschede.

Omdat de drie Smiley's in één keer worden verleend krijgt het VrouwKindCentrum ook de Vlag&Wimpel.

De Smiley's die Kind en Ziekenhuis toekent, zijn een kwaliteitskeurmerk en geven aan, dat de zorg op de betreffende afdeling van hoge kwaliteit is. Ouders die met een kind naar het ziekenhuis moeten, kunnen dit laten meewegen bij het kiezen van een ziekenhuis.

Dat aan de kinderafdeling van Medisch Spectrum Twente drie Smiley's in één keer zijn toegekend, heeft te maken met een aantal recente ontwikkelingen.

In de eerste plaats de komst van de poli voor pré-operatieve screening1]. Dit is een belangrijke kwaliteitswaarborg. Datzelfde geldt voor het feit dat kinderen op de KNO behandelpoli ook door kinderverpleegkundigen worden verpleegd, een rol gespeeld.

In de derde plaats zijn in het recent in gebruik genomen VrouwKindCentrum één-beds kamers ingericht, ook dat is een belangrijk criterium. Ten slotte is het zogenoemde rooming in mogelijk geworden, waarbij ouders op de kinderafdeling dag en nacht bij hun kind mogen blijven.

Ook de uitstekende informatie via patiëntenfolders en brochures die in het VrouwKindCentrum verkrijgbaar zijn, heeft ertoe bijgedragen dat de trotse medewerkers van het VrouwKindCentrum op 19 november aanstaande
- de dag van de officiële opening van dit prachtige gebouw- de Smiley's en de Vlag&Wimpel in ontvangst mogen nemen.