Gemeente Wervershoof


+ Grootscheepse reddingsoefening in Onderdijk

Veel belangstelling tijdens bijeenkomst over waterrijk wonen in Wervershoof

30 okt 2009 15:36
De gemeente Wervershoof organiseerde op 29 oktober een informatiebijeenkomst over de toekomstige woningbouw aan de Dirk Bijvoetweg in Onderdijk.
Het was afgelopen donderdag mudjevol in de voetbalkantine van de Strandvogels, tijdens de inloopavond voor bewoners over de beoogde woningbouw aan de Dirk Bijvoetweg. USP Vastgoed uit Hoorn was uit de bus gekomen met het meest aansprekende planontwerp. Zeker honderd bezoekers kwamen het bestemmingsplan en de winnende tekeningen bekijken. USP werkt samen met Woningstichting Het Grootslag uit Wervershoof in Delphia Vastgoed BV.

Hoofddoel van de informatiebijeenkomst was vragen van inwoners te beantwoorden het voorontwerp bestemmingsplan en de procedure daarna. Adviesbureau Vijn had daarvoor de benodigde achtergrondinformatie paraat. Ook woningstichting Het Grootslag, USP, wethouder Piet Mosch en medewerker Krista Boon van de gemeente gaven uitleg.

Op het aanwezige kaartmateriaal kon men zien waar het plan in Onderdijk precies gepland is. Daarnaast gaf het een beeld over toekomstige verkeersstromen, de verkeersveiligheid en over welke onderdelen van het plan het eerst gebouwd worden en welke later. Wethouder Mosch: "Er is bewust gekozen om vanaf de Dirk Bijvoetweg vooraan te beginnen met de ontwikkeling, om deze nieuwe wijk meteen een gezicht te geven. Dat kan omdat de zijstraten meteen op de juiste manier ingericht kunnen worden. "

Woningen
Ook kon men kennis maken met het woningbouwontwerp. Bezoekers wilden ondermeer weten in welke prijsklassen de woningen terechtkomen. Veertien woningen zijn bedoeld voor sociale koop en huur (resp. 8 en 6 woningen), twaalf woningen voor het middensegment en 13 voor de hogere prijsklasse.

Op 17 november geeft Delphia Vastgoed vanaf 19.30 uur in Café De Welkomst , Onderdijk 117, een presentatie waarin het woningbouwplan, het stedenbouwkundige ontwerp, de architectuur, eventuele zelfbouw en de verwachte verkoopprijzen worden besproken.

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171