Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen gewapende overval op supermarkt

Eindhoven Woensel Zuid, 30-10-2009 o De politie zoekt getuigen van een gewapende overval op een supermarkt aan het Cassandraplein.

Overval
De overval vond donderdagavond kort na sluitingstijd plaats, omstreeks 22.10 uur. Acht personeelsleden werden bedreigd en vastgebonden door twee daders. De overvallers namen voornamelijk muntgeld weg; een bedrag van een paar duizend euro. De politie startte onmiddellijk met een (buurt)onderzoek dat momenteel wordt voortgezet. Ook het Arrestatieteam werd bij aanvang van het onderzoek ingezet omdat toen nog niet duidelijk was of de daders zich nog in het pand bevonden. De slachtoffers -de personeelsleden van de supermarkt- zijn inmiddels gehoord.

Signalementen
Beide daders maakten gebruik van een vuurwapen gelijkend voorwerp. De mannen droegen donkere kleding en hadden donkere handschoenen aan. Ze zijn ongeveer 1.80 m groot. Verder droegen ze onder hun scooter/bromfietshelm een bivakmuts. De helmen hebben een donkere kleur. Eén van de daders heeft donkere ogen en een licht getinte huid. Hij droeg verder een donkerbruine jas en had bruine schoenen zonder veters aan. De tweede overvaller is slanker qua postuur dan de eerste dader en had een helm op met krassen aan de zijkant. De helm was voorzien van een opklapbaar vizier. De man droeg bruin/zwarte sportschoenen.

Vluchtroute
De overvallers zijn via de achterzijde van het pand binnengekomen en zijn ook weer via dezelfde achterzijde gevlucht.

Getuigen
De politie wil graag van getuigen vernemen of zij voor, tijdens en na de overval bijzonderheden hebben gezien die wellicht te maken kunnen hebben met de overval. Getuigen kunnen met de politie bellen via 0900
- 8844 of anoniem via 0800 - 7000.