Nieuw-Vlaamse Alliantie


Brusselse parlementsvoorzitter is bekrompen (30/10/09)

De nieuwe Brusselse parlementsvoorzitter Françoise DUPUIS (PS) weigert het voorstel van haar administratie om op Sinterklaasdag een bezoek te brengen aan de kinderafdeling van het Nederlandstalige Universitair Ziekenhuis (verbonden aan de VUB) te Jette. Dupuis zegt dat zij als Franstalige haar eerste protocollaire bezoek niet aan een Nederlandstalige instelling in Brussel wil afleggen. N-VA Brussels volksvertegenwoordiger Paul De Ridder en N-VA Voorzitter Brussel Karl Vanlouwe vinden dit ongelooflijk bekrompen van haar. Het staat ook in schril contrast met de Voorzitter van het Vlaams Parlement, Jan Peumans (N-VA), die zijn eerste protocollaire bezoek bracht aan Namen ter gelegenheid van het Feest van de Franse Gemeenschap.

De Brusselse parlementsvoorzitter toont hierbij dat zij niet de voorzitter is van alle Brusselaars, maar integendeel een onderscheid maakt tussen Nederlands- en Franstaligen in Brussel. Hierbij heeft de PS-politica zelfs geen aandacht voor het feit dat dit bezoek zou gebracht worden aan een afdeling met zieke kinderen. De S van PS staat duidelijk niet voor sociaal maar eerder voor selectief.

Voor de N-VA is het onbegrijpelijk dat de veelkleurige Brusselse meerderheid van PS, Ecolo, cdH, Open VLD, CD&V en Groen! een voorzitter heeft gekozen die Nederlandstalige instellingen ondergeschikt vindt aan de Franstalige instellingen in Brussel. Voor de N-VA is Dupuis dan ook niet de geschikte voorzitter voor alle Brusselaars. Deze houding doet ons denken aan Antoinette Spaak (MR-FDF), die als oudste parlementslid de openingsvergadering voorzat en weigerde om Nederlands te spreken.

Auteur:
Paul De Ridder, Brussels volksvertegenwoordiger N-VA Karl Vanlouwe, Voorzitter N-VA Brussel

Meer informatie:
Contactpersoon: Valerie Van Peel, Adjunct-woordvoerder Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: valerie.vanpeel@n-va.be
Url: www.n-va.be