Gemeente Stein


Ontwikkelingen brand winkelcentrum Stein

Nog steeds is de brandweer druk doende met het blussen en (deels) slopen van het door brand verwoeste winkelcentrum. De prioriteit van de gemeente ligt bij het zo goed mogelijk en snel informeren en ondersteunen van onder andere de evacues, de getroffen ondernemers en de medewerkers van de winkels. De gemeente verwacht hierover in de loop van de dag meer duidelijkheid te kunnen geven.

Bewoners âDe Stevelâ kunnen terug als de situatie veilig en bewoonbaar is
De gemeente streeft er naar om zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen aan de bewoners van de flat âDe Stevelâ. Een en ander is afhankelijk van de resultaten van metingen die momenteel worden gehouden. Deze metingen gaan met name over (het gevaar van) rookgassen. Gisteren is al geconstateerd dat de geringe hoeveelheid vrijgekomen asbest geen gevaar oplevert voor de omwonenden. Deze asbest moet wel eerst opgeruimd zijn voordat mensen terug kunnnen.

Als de veiligheid van het gebouw het toelaat, kunnen bewoners van drie woningen (boven de Wereldwinkel) en twee winkeliers onder begeleiding van de politie terug naar hun woningen c.q. winkel om belangrijke spullen te pakken. Vervoer en opslag wordt geregeld door de gemeente.

Loketten voor ondernemers en werknemers
Vanaf aanstaande maandag kunnen ondernemers voor vragen en opmerkingen terecht bij een speciaal hiervoor geopend telefoonnummer: 046 4359398. Ook voor de werknemers van de winkels zal de gemeente - op zân vroegst morgen - een nummer openen. In samenspraak met het CWI wil de gemeente deze mensen zo snel mogelijk helpen en â indien mogelijk - begeleiden bij het zoeken naar korte termijn oplossingen op het gebied van uitkeringen e.d.

Verkeer vrijgegeven
Nadat het verwoeste winkelcentrum is afgezet met bouwhekken worden de Stadhouderslaan en de Heerstraat Centrum weer vrijgegeven voor het verkeer en kunnen mensen hun auto die in het gebied geparkeerd staan weer ophalen.

Meer informatie kunnen mensen lezen op de website van de gemeente Stein.

Noot: De prioriteit van de gemeente ligt bij het zo snel mogelijk informeren en ondersteunen van evacués, ondernemers, werknemers en overige burgers. Commerciële acquisitie wordt op dit moment niet op prijs gesteld.