FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten blij met koopkrachtbehoud en vrije dagen in nieuwe cao Metaal en Techniek

FNV Bondgenoten is blij met het behaalde resultaat in de onderhandelingen over een nieuwe cao voor de kleinmetaal. Het principeakkoord dat vandaag is afgesproken betekent zowel koopkrachtbehoud als extra vrije tijd voor de werknemers.

Jan Berghuis, landelijk onderhandelaar FNV Bondgenoten: "Het is een historisch akkoord. Nooit eerder is het gelukt om in crisistijd een nieuwe cao Metaal en Techniek af te spreken waarin voor de werknemers geen enkele verslechtering zit."

Ook Wilna Wind, cao-coördinator van de vakcentrale FNV, vindt het een uitstekend akkoord. Zij noemt de creatieve afspraken over werkgelegenheid voor jong en oud een voorbeeld voor een gezamenlijke crisisaanpak.

Het akkoord omvat een structurele loonsverhoging van 1,5 procent. In 2010 wordt deze loonsverhoging omgezet in 3,5 extra vrije dagen voor werknemers. "We noemen het Crisis Bestrijdings Dagen," zegt Berghuis. "Werkgevers kunnen die dagen na overleg met de werknemers inzetten op momenten dat er niet zo veel werk is. Wanneer een werkgever die mogelijkheid niet kan of wil gebruiken, krijgen de werknemers het geld in een eenmalige uitkering van 1,5 procent op uiterlijk 1 oktober 2010." Per 1 februari 2011 worden de lonen met 1,5 procent structureel verhoogd.

Maar niet alleen over loon en vrije tijd zijn afspraken gemaakt. Jan Berghuis vindt ook opleidingen, pensioenen en behoud van vaklieden belangrijke punten in dit akkoord. "We hebben goede afspraken gemaakt over de overgangsregeling in de pensioenen; werknemers van 58 jaar of ouder, die in 2009 of in 2010 ontslagen worden, behouden hun VUT rechten. Daarnaast wordt de overgangsregeling bij terugkomst in de sector verlengd van 6 maanden naar 3 jaar. Dat betekent dat werknemers die in 2010 hun baan in onze sector kwijt raken kun volledige VUT rechten behouden als ze binnen 3 jaar terugkeren in de sector. Dat is natuurlijk een waardevolle stimulans om vaklieden voor onze branche te behouden."

FNV Bondgenoten heeft ook ingezet op het opleiden van jongeren. Er worden middelen beschikbaar gemaakt voor duizenden leerplekken voor 16- en 17- jarigen. Tegelijkertijd worden ontslagen oudere werknemers met behoud van uitkering aangetrokken als leermeesters. "Met een passende aanpak voor verschillende groepen werknemers willen we nieuw talent naar de branche toe trekken, maar vooral het bestaande talent benutten en vasthouden." Aldus Jan Berghuis.

In de kleinmetaal werken ruim 400.000 werknemers bij ruim 30.000 bedrijven. De cao krijgt een looptijd van 16 maanden van 1 december 2009 tot 31 maart 2011. Volgend jaar overleggen cao-partijen of de crisisafspraken van 2010 in 2011 worden voortgezet.