CDA afdeling Gelderland


Gratis Museumdag in Gelderland

---

Op zaterdag 24 oktober werd in Gelderland voor de 4e keer de Gratis Museumdag gehouden. Iedereen kon gratis naar binnen bij 69 deelnemende musea.
De Gratis Museumdag is een initiatief van de Provincie Gelderland. De Provincie wil hiermee al het moois inde Gelderse musea extra onder de aandacht brengen.

CDA Statenlid Petra van den Born bezocht het Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek.

Een half uur na de opening was het al erg druk bij het museum en even later stond er een wachtrij buiten het museum. Vooral ouders met kinderen kwamen een bezoek brengen aan het geheel vernieuwde en gerenoveerde museum. Het museum biedt veel informatie over de "Slag om Arnhem" van september 1944. CDA Statenlid Petra van den Born was erg onder de indruk van het museum: "Met name de 'Airborne Experience' is erg bijzonder, hiermee krijg je een levensecht beeld van de Slag om Arnhem. Daarnaast is veel orgineel materiaal in het museum, van uniforms, wapens, filmbeelden tot de kerkdeur van het oude kerkje in Oosterbeek. Het museum is een bezoek meer dan waard!". Voor meer informatie over het Airborne Museum Hartestein, zie de website: http://www.airbornemuseum.org/.

---

Geschreven door: beheerder_gelderland
Geplaatst op: 30-10-2009