Gemeente Voorschoten

103 jaar

Mevrouw Kleijweg van den Berg 103 jaar

103 Burgemeester Staatsen bezoekt de oudste bewoonster van Voorschoten.

Vandaag is mevrouw Kleijweg - van den Berg jarig. Ze is 103 jaar en is daarmee de oudste inwoonster van Voorschoten. Burgemeester Jeroen Staatsen bezocht haar om de felicitaties van het gemeentebestuur over te brengen.

Mevrouw Kleijweg - van den Berg is geboren op 30 oktober 1906 in Delft. Ze heeft tot haar 18^e in Delft gewoond en is daarna verhuisd naar Den Haag. Toen zij 94 was, is zij verhuisd naar Voorschoten waar zij met veel plezier en dichter bij haar zoon woont.

Toen zij 24 was, is zij getrouwd met de heer Kleijweg, die zij ontmoette tijdens het werk. Zij kregen drie kinderen, een dochter en zestien jaar later twee zonen. Mevrouw Kleijweg heeft negen kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. Haar man is op 85-jarige leeftijd overleden.

Mevrouw Kleijweg - van den Berg heeft veel meegemaakt. Twee wereldoorlogen, crisistijden en veel armoede. Zij heeft met veel plezier gewerkt tot zij 84 jaar was.

Mevrouw hield van lezen, maakte vaak een wandeling door het dorp en breide graag voor haar kinderen en kleinkinderen. Nu vindt zij het fijn om contact te hebben met haar medebewoners en met haar familie.
* 30 oktober 2009