Politie Limburg-Noord

Politie zoekt getuigen beroving vrouw in Weert


Datum: 30-10-2009
Tijd bericht: 11:12
Plaats: Weert
Woensdagavond, even na 18:00 uur, is op de hoek Langstraat/Wilhelminasingel een 49-jarige vrouw uit Nederweert door een nog onbekende jongeman beroofd van haar handtas. De vrouw stond die avond te wachten op de Wilhelminasingel, toen ze plotseling in haar rug werd gelopen. Ze hoorde een schreeuw en merkte dat er door iemand aan haar tas werd getrokken. Doordat de vrouw haar tas stevig vast hield viel ze samen met haar belager op de grond, welke hierna wel haar tas wist af te pakken en er op een fiets vandoor ging in de richting van de Driesveldlaan. De vrouw heeft aan de valpartij letsel aan haar onderbeen overgehouden en is daarvoor in het ziekenhuis behandeld.

Het signalement van de verdachte luidt als volgt: een jongeman van ongeveer 17 jaar oud, ongeveer 1.65 meter groot met een smal postuur en een buitenlands uiterlijk. De jongen heeft zwart haar en droeg die avond een grijze trui met capuchon, een zwarte joggingbroek en lichte sportschoenen. Hij fietste weg op een oude damesfiets met een witte, plastic tas.

De politie is een onderzoek gestart en wil graag in contact komen met eventuele getuigen, of mensen die deze avond iets verdachts hebben gezien of gehoord. Deze getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Mensen kunnen ook anoniem tips doorgeven via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 (gratis).