Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.15 uur

Utrecht, 30-10-2009

Vrouw mishandeld

AMERSFOORT Op donderdag 29 oktober is een 28-jarige vrouw door een andere, nog onbekende vrouw, mishandeld.

De 28-jarige Amersfoortse liep rond 18.00 uur over de Kamp, toen zij aangesproken werd door een vrouw. Deze vrouw had er nogal moeite mee dat de 28-jarige naar haar vriend zou hebben gekeken en mishandelde het slachtoffer. Twee mannen haalden de vrouwen uit elkaar. Het 28-jarige slachtoffer hield een aantal kneuzingen en blauwe plekken aan de mishandeling over. Ze heeft aangifte gedaan.

Signalement van de verdachte:


- blanke vrouw


- tussen de 20 en 30 jaar oud


- 1.70 1.75 meter lang


- slank postuur


- donkerblond haar tot over de schouders


- neuspiercing (zilveren knopje)


- de vrouw was in het gezelschap van een donkere man, waarschijnlijk haar vriend

De politie verzoekt getuigen van deze mishandeling contact op te nemen met de politie in Amersfoort via telefoonnummer: 0900-8844 of anoniem via: 0800 7000.

Beroving

AMERSFOORT De politie heeft op donderdag 29 oktober een 17-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden op verdenking van bedreiging en beroving van een 17-jarige meisje, eveneens uit Amersfoort.

Het meisje werd rond 19.00 uur ter hoogte van de Magelhaenstraat aangesproken door de jongen waarbij hij geld eiste. Toen het meisje zei dat ze geen geld had trok hij een mes en pakte haar tas en mobiele telefoon. Vervolgens ging de verdachte er op een snorfiets met een andere jongen vandoor.

De 17-jarige verdachte meldde zich rond 22.00 uur vrijwillig op het politiebureau waarna hij is aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Babbeltruc

AMERSFOORT De politie is op zoek naar twee vrouwen die doormiddel van een zogenaamde babbeltruc bij mensen binnen proberen te komen en vervolgens geld/spullen uit de woning wegnemen.

Op woensdag 28 oktober is het de twee vrouwen rond 14.00 uur gelukt om in een woning op de Geelgorsstraat binnen te komen. Daarbij hebben de vrouwen een geldbedrag weggenomen. De vrouwen hebben bij verschillende woningen aangebeld, maar veel mensen hebben niet opengedaan of lieten de vrouwen niet binnen.

De politie is op zoek naar de vrouwen. De signalementen luiden als volgt:

Verdachte 1:


- normaal postuur


- ongeveer 1.50 1.60 meter lang


- donker haar


- de vrouw droeg een lange jurk van een lichte kleur stof

Verdachte 2:


- normaal postuur


- ongeveer 1.60 meter lang (de vrouw was iets langer dan de andere verdachte)


- donker haar


- ook deze vrouw droeg een lange jurk van een lichte kleur stof

Waarschijnlijk is er sprake van een derde verdachte. Van deze verdachte ontbreekt een signalement.

Heeft u meer informatie, belt u dan met de politie in Amersfoort op telefoonnummer: 0900-8844 of anoniem via: 0800 7000.