ABVAKABO FNV

Diversiteit nodig op congres

Afgelopen woensdag was ik op bezoek bij het sectorbestuur Onderwijs en Onderzoek. Een heel divers samengesteld gezelschap, van een HRM manager op een Hogeschool tot een hoogleraar Byzantijns en Nieuw Grieks.

Gelukkig kon ik mijn verhaal gewoon in het Nederlands doen. We hebben over het Congres gesproken. Ik heb de thema's vernieuwing van beleid, duurzame ledenontwikkeling en verenigingsvernieuwing verder toegelicht en hen opgeroepen mee te zoeken naar geschikte kandidaten voor het Bondsbestuur.

Mijn toelichting op wat we tijdens het congres gaan doen, viel in goede aarde. Wel gaven de aanwezigen aan dat het soms erg moeilijk is belangstellenden voor het Congres te vinden. dat wordt al gauw saai gevonden. Ik heb aangegeven dat wij juist proberen debatten op hoofdlijnen te voeren en het heel belangrijk vinden jong en oud, man en vrouw, zwart en wit op het Congres te zien.

Het was een prettige bijeenkomst en na mijn vertrek ging het bestuur verder met de agenda waarop onder andere het arbeidsvoorwaardenbekleid en de plannen voor de sector onderwijs zelf op de agenda stonden. 30-10-2009