Politie Haaglanden

Persberichten 30 oktober

Haaglanden, 30-10-2009

Politiehond Nero pakt inbreker
Den Haag Dankzij politiehond Nero kon donderdagochtend 29 oktober een 17-jarige Hagenaar op heterdaad worden aangehouden in de woning aan het Ruimzicht waar hij had ingebroken. Een getuige zag de inbreker s ochtends om 11.50 uur via het balkon aan de achterzijde de woning binnengaan en alarmeerde de politie. Toen agenten bij de woning aankwamen, bleek dat de verdachte nog in de woning zat. Hierop werd de hondengeleider gewaarschuwd die met hond Nero het huis doorzocht. Daar bleek dat de verdachte zich in de badkamer had verschanst. De verdachte weigerde de badkamer uit te komen, waarop Nero naar binnen werd gestuurd. Hij overmeesterde de verdachte, die zich hevig verzette, maar zich uiteindelijk gewonnen gaf. De verdachte werd aangehouden en in verzekering gesteld. De verdachte is door een politiearts aan zijn verwondingen behandeld. Omdat de verdachte minderjarig is, werden zijn ouders in kennis gesteld.

Pak koekjes gestolen uit bouwkeet
Den Haag Een oplettende getuige zag donderdagavond 29 oktober om 20.30 uur dat drie jongens zich verdacht ophielden bij een bouwkeet aan De Wingerd. Toen de agenten bij de bewuste bouwkeet aankwamen, zagen ze in hun koplampen dat de drie jongens het bosperceel bij de Bosplas in renden. De agenten zetten het bosperceel af en nadat ze geconstateerd hadden dat bij de bouwkeet was ingebroken, doorzochten ze het bosperceel. In het bos hielden ze twee jongens uit Voorburg aan van 15 en 17 jaar. De derde verdachte, een 17-jarige Voorburger, had zich beter verstopt. De agenten besloten geduldig af te wachten en dat geduld werd beloond toen de verdachte na een tijdje het bos uit kwam lopen en kon worden aangehouden. Het bleek dat het drietal een doos met koekjes uit de bouwkeet had gestolen.

Tv-opnames mogelijk oorzaak aanrijding
Den Haag Een 14-jarige fietser uit Naaldwijk is donderdagochtend 29 oktober gewond geraakt toen hij op de Aaltje Noordewierstraat werd aangereden door een 38-jarige automobilist uit Kaag. De jongen fietste tegen de richting in op het fietspad en wilde voor de stilstaande automobiliste langsrijden die op de Heliotrooplaan stond. Op het moment dat de jongen doorfietste, trok de vrouw op en reed de jongen aan. De jongen raakte gewond aan zijn hoofd. De GGD vervoerde hem naar een ziekenhuis Daar bleek dat zijn verwondingen meevielen. De automobiliste was vermoedelijk afgeleid doordat op dat moment een camerateam op die locatie opnames maakte .

Verdachte straatroof aangehouden
Den Haag Een 17-jarige Hagenaar die een 48-jarige plaatsgenoot op 29 oktober om 23.15 uur op de Gedempte Gracht van 4.000 euro had beroofd, kwam hier niet mee weg. Het slachtoffer en een 23-jarige man uit Den Haag hielden de verdachte in bedwang totdat de politie arriveerde. De vermoedelijke straatrover is aangehouden en de politie onderzoekt de zaak.

Stelend duo in de kraag gevat
Den Haag Agenten zagen tijdens de koopavond op 29 oktober op de Weversplaats om 20.45 uur een 18-jarige Delftenaar met twee winkeltassen voorbij rennen met een winkelbeveiliger in zijn kielzog. Zij zetten ook de achtervolging in en konden de man aanhouden op de Gedempte Burgwal. Terug bij de winkel bleek dat de 18-jarige samen met zijn 16-jarige vriendin uit Den Haag een broek had gestolen. Bovendien zaten in de tassen nog spullen van andere winkels en konden de verdachten van lang niet alle spullen kassabonnen tonen. De vriendin had ook nog een kniptangetje op zak. Ook zij is aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Auto-inbreker op heterdaad betrapt
Den Haag De politie hield vrijdag 30 oktober een 31-jarige Hagenaar aan als verdachte van een auto-inbraak. Een politieagent in vrije tijd zag om 00.21 uur in de Weimarstraat dat de Hagenaar het portier van een personenauto had verbogen om in te breken. Hij meldde dit bij de meldkamer. Toen de Hagenaar ervandoor probeerde te gaan, hield de agent hem direct aan. Andere politieagenten namen de verdachte over en namen hem mee naar het politiebureau voor verhoor.

Zonder rijbewijs in een gestolen auto
Wassenaar De politie hield donderdag 29 oktober om 18.15 uur een 32-jarige Katwijker aan op verdenking van diefstal en/of heling van een personenauto. De man reed over de Rijksstraatweg. Agenten hielden de man voor een routinecontrole staande. Al snel bleek dat de auto waarin de man reed van diefstal afkomstig was. Bovendien bleek het rijbewijs van de man ongeldig te zijn verklaard. De agenten hielden de man direct aan.

Scooterrijders gewond bij ongeval
Westland/Wateringen Een 68-jarige automobilist uit Wateringen veroorzaakte donderdag 29 oktober om 18.50 uur een ongeval op de Dorpskade. De man verleende ter hoogte van de Windmolen geen voorrang aan een scooterrijder en zijn passagier (beiden 22 jaar). De GGD vervoerde de scooterrijders naar het ziekenhuis met beenletsel.

Dronken automobilist negeert lekke band
Honselersdijk De buurtpreventie alarmeerde donderdag 29 oktober rond 21.30 uur de politie omdat zij op de Grote Waard een auto zagen rijden met een lekke band. Ze gaven het kenteken door en de agenten gingen langs op het adres van de kentekenhouder. Daar troffen zij een 41-jarige man, die duidelijk te veel gedronken had. Gezien het signalement van de bestuurder dat de buurtpreventie had doorgegeven, was het aannemelijk dat hij degene was die de auto had bestuurd. Hij blies op het politiebureau 910 ugl. Daarop werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een proces-verbaal.

Dronken op de brommer
Delft Surveillerende agenten hielden vrijdag 30 oktober om 02.50 uur op de Phoenixstraat een bromfietser staande die zonder verlichting reed. De agenten lieten de 28-jarige bestuurder uit Rijswijk ook een alcoholtest doen, die negatief voor de bestuurder uitpakte. Op het politiebureau blies de Rijswijker 465 ugl. Hij kreeg een bon voor het rijden zonder verlichting en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Gestolen auto terecht
Zoetermeer Een motoragent wilde vrijdag 30 oktober rond 01.00 uur op de Rokkeveenseweg een auto controleren. Op het moment dat de auto stopte, renden er echter twee personen uit de auto weg. Ze renden in de richting van het tunneltje onder de A12. De agent ging achter ze aan en kon de achterste persoon tot stoppen dwingen. Hij hoorde op dat moment via zijn portofoon dat de auto als gestolen geregistreerd stond en hield de 15-jarige jongen uit Zoetermeer aan voor betrokkenheid bij autodiefstal. De auto bleek afgelopen woensdag gestolen bij een woninginbraak aan de Lijnbaan. De jongen zit nog vast voor verhoor en de politie onderzoekt de zaak verder.