Politie Drenthe

Vrijdag

Provincie Drenthe, 30-10-2009

Hennepkwekerijen aangetroffen

STEENWIJKSMOER Donderdag heeft de politie bij een actie vier hennepkwekerijen aangetroffen aan de Pastoor J. H. Wesselstraat. Dit nadat hierover informatie bij de politie was binnengekomen. Twee kwekerijen waren inmiddels leeg. In een derde stonden 235 planten in een slaapkamer en een schuur. De 30-jarige bewoonster is verhoord. De vierde, met 64 planten, werd snel leeggehaald door de 32-jarige bewoonster en de planten werden over de schutting bij de buren gegooid. Ook zij is verhoord. In alle gevallen is geknoeid met de elektriciteit. Enexis heeft de stroom afgesloten op drie adressen; bij de vierde was de stroomtoevoer al eerder afgesloten. Verder is een 37-jarige man aangehouden omdat hij nog vijfhonderd Euro aan openstaande boetes had. Een 30-jarige man werd aangehouden omdat hij nog anderhalve maand moest zitten.

Aanhouding na winkeldiefstal

EMMEN Donderdagmorgen heeft de politie een 60-jarige vrouw uit Emmen aangehouden nadat ze in een winkel aan het Valkenveld was betrapt bij de diefstal van twee flessen wijn. (2009050914)

Auto in sloot

GIETERVEEN Donderdagavond is een 42-jarige man uit Gieten, met zijn auto in een sloot aan de Bonnerdijk terecht gekomen. Dit gebeurde nadat hij in de berm raakte en zijn auto probeerde te corrigeren. De man kon zelfstandig zijn auto verlaten en is niet gewond geraakt. Na een blaastest bleek hij niet gedronken te hebben. (2009051108)

Verkeersongeval met letsel

COEVORDEN Donderdagavond heeft een 19-jarige man uit Coevorden een ongeval veroorzaakt op de Nieuwe Dijk in Steenwijksmoer. Hij reed in een personenauto en raakte door nog onduidelijke oorzaak van de weg. Duidelijk werd dat hij alleen in de auto had gezeten en tijdens de rit geen autogordel droeg. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Er is een bloedproef afgenomen, vanwege vermeend alcoholgebruik. (2009051124)

Wijkagent spoort neppistool op via hyves

ASSEN Donderdagavond heeft één van de wijkagenten in Assen een neppistool in beslaggenomen. Een 21-jarige jongeman uit Assen stond met het pistool op een hyvespagina. Toen de wijkagent dit te horen kreeg, is hij direct naar de woning van de jongen gegaan en heeft het pistool in beslag genomen. De jongen heeft een proces-verbaal gekregen. (2009050934)

Politie houdt autodieven aan

EMMEN Donderdagnacht heeft de politie een 19-jarige vrouw en een 17-jarige jongen aangehouden op verdenking van autodiefstal. De twee, afkomstig uit Emmen, reden in een gestolen voertuig. De auto is in beslag genomen. Agenten zagen de auto op de Hondsrugweg en wisten dat deze gestolen was. De twee aangehouden verdachten zijn ingesloten voor een nader onderzoek. (2009051126)

Alcomobilist aangehouden na ongeval

MEPPEL De politie heeft donderdagmiddag een 57-jarige automobilist uit Marum aangehouden op de A32 ter hoogte van Meppel. De politie had een melding binnengekregen van een aanrijding tussen een vrachtwagen met oplegger en een personenauto. Ter plekke bleek dat de 57-jarige automobilist een vrachtwagen wilde inhalen terwijl een andere personenauto op de linkerbaan reed. De automobilist stuurde vervolgens weer naar rechts en botste tegen de oplegger van de vrachtauto. Door de aanrijding begon de auto te tollen en belandde uiteindelijk in de vangrail. De automobilist raakte niet gewond en moest een blaastest ondergaan. Hij bleek te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau scoorde de man 490 ug/l via een ademanalyse. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en de man kreeg een rijverbod van 7 uur opgelegd. De auto moest worden afgesleept. (2009051068)

Man raakt gewond tijdens bedrijfsongeval

EMMEN Donderdagmiddag is een 22-jarige man uit Klazienaveen gewond geraakt na een val van een ladder in een bouwput gelegen aan het Willinkplein. De man was met enkele andere werknemers in de bouwput aan het werk. Op een gegeven moment zien de werknemers de man bewusteloos op de grond liggen. Daarvoor stond hij hoog op een ladder te werken. De man werd met onbekend letsel per traumahelikopter overgebracht naar het UMC in Groningen. (2009051077)

Grote verkeerscontrole N34

EEXT Politie Drenthe heeft donderdagmorgen een grote verkeerscontrole gehouden op de N34. Bestuurders werden op de weg tussen Gieten en Zuidlaren op de parkeerplaats Koebroeken gecontroleerd op de verkeersspeerpunten alcohol, draagplicht gordel en draagplicht helm. Daarnaast vonden er technische controles plaats aan de voertuigen. Er zijn motoragenten en een video surveillance auto ingezet voor de rijdende controles.

Radarcontroles

Er zijn in totaal 350 passanten gecontroleerd. Er zijn 86 blaastesten afgenomen. Er zijn drie radarcontroles gehouden. 5400 bestuurders passeerden de radarcontrole op de N34. 42 hiervan hadden de maximum toegestane snelheid overtreden. De hoogste snelheid was 131 km/u. Op de N33 hebben 6756 bestuurders de radarcontrole gepasseerd. Hiervan waren er 158 in overtreding. De hoogste snelheid was 152 km/u. Op de A28 hebben 3750 bestuurders de controle gepasseerd. Hiervan waren er 79 in overtreding. De hoogste snelheid op deze weg was 136 km/u/

Belastingdienst en VVN

De belastingdienst was ook aanwezig bij de controle. Zij hebben een groot aantal mensen vragen gesteld en informatie verzameld. Verder hebben ze 166 auto`s gescand. Alle bestuurders hadden de wegencontributie betaald. Veilig Verkeer Nederland (VVN) was ook aanwezig en ging in gesprek met de bestuurders over verkeersveiligheid. In totaal zijn er door de politie 41 bekeuringen uitgeschreven:

* 4 x bumperkleven

* 1 x niet handsfree bellen

* 1 x overschrijding doorgetrokken streep
* 1 x snelheid volgen

* 1 x donkere ruiten

* 7 x geen rijbewijs kunnen tonen

* 1 x geen remlichten aanhanger

* 1 x geen remlichten auto

* 3 x voeren mistlampen auto bij geen dichte mist
* 7 x geen kentekenbewijs mee voor auto en aanhanger
* 1 x duplicaat kentekenbewijs ingenomen bij afgifte ander kenteken
* 1 x gordel

* 1 x geen richtingaanwijzers aanhanger

* 2 x losse lading op aanhanger

* 1 x aanslijtende banden wielkast aanhanger
* 1 x geen remvertraging op paardentrailer
* 1 x kentekenplaat niet leesbaar

* 1 x geen losbreekremkabel

* 3 x keren op autoweg

* 1 x geen taxipas zichtbaar in taxi

* 1 x kapotte band aanhanger

Verkeersveiligheid

Verkeerscontroles gebeuren op basis van onderzoeksgegevens over wegen in Drenthe. Uit deze gegevens zijn voor de hele provincie Drenthe de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd. Door het verkeersgedrag van weggebruikers juist op die wegen te controleren, probeert Politie Drenthe een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid. Een verkeersdeelnemer kan invloed op de verkeersveiligheid uitoefenen door de verkeersregels na te leven. Weten waar Politie Drenthe deze week controleert? Kijk op www.verkeershandhaving.nl bij controles. Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer.

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.