Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 30-10-2009

Aanhouding woninginbreker na getuigenmelding

UTRECHT Donderdagmiddag rond 13.55 uur werd de politie naar de Celsiuslaan gestuurd in verband met een woninginbraak. Getuigen hadden gezien dat iemand een ruit had ingegooid en belden de politie. Politieagenten stelden een onderzoek in en troffen in de woning op de eerste verdieping een inbreker aan. De man, 38 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Overvallen

UTRECHT - Donderdagavond rond 19.40 uur kreeg de politie een melding dat er een gewapende overval had plaatsgevonden op een winkel aan de Amsterdamsestraatweg. Onder bedreiging van een op een vuurwapen lijkend voorwerp eiste een nog onbekende man geld. Nadat de man een geldbedrag te pakken had, vluchtte hij weg in de richting van de Plantage.

Tijdens de overval waren er twee personeelsleden aanwezig en twee klanten. Niemand raakte gewond.

De politie onderzoekt de beroving en vraagt getuigen contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Het signalement van de dader luidt als volgt:


- licht getinte huidskleur;


- mager postuur;


- spits/mager gezicht;


- ongeveer 1.80 meter lang;


- ongeveer 35 - 40 jaar oud;

De man droeg:


- donkere joggingbroek en donkere jas met capuchon


- donkere baseballcap met klep aan de voorzijde;


- donkere capuchon óver de baseballcap heen;


- verder droeg de man sokken over zijn broek heen.

UTRECHT Vrijdagmorgen 30 oktober rond 08.15 kreeg de politie een melding van een gewapende overval op een winkel aan de Amsterdamsestraatweg. De nog onbekende dader bedreigde het personeel met een steekwapen en eiste geld. Met een onbekend geldbedrag is de dader weggevlucht. De overvaller droeg een lange groene jas en bivakmuts.

Bij de beroving heeft een van de medewerkers een klap gehad.

De politie onderzoekt de beroving en vraagt getuigen contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Auto-inbrekers op heterdaad betrapt

UTRECHT Donderdagochtend hebben politieagenten op de Muylenborchdreef twee jonge inbrekers op heterdaad betrapt en aangehouden. De politie kreeg een melding dat er twee verdachten in een auto zaten. Ter plaatse gekomen zagen agenten inderdaad dat er twee personen in de auto zaten. Bij het zien van de politie renden de verdachten snel weg. Na een korte achtervolging werd het tweetal aangehouden met een gestolen autoradio en inbrekersgereedschap. Het tweetal, 14 en 15 jaar en afkomstig uit Utrecht, is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.