Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.35 uur

Utrecht, 30-10-2009

Vernieling

(Zie persberichten Binnensticht d.d. 11-09-2009: Vernieling)

ZEIST - Op donderdag 10 september werd een man aangehouden voor het vernielen van een auto.

De politie kreeg die dag rond 16.45 uur een melding dat op de Crosestein een vrouw bedreigd werd door een man, ook zou de verdachte op de auto van de vrouw aan het dansen zijn. Toen de agenten ter plaatse kwamen was de verdachte, een 46-jarige man uit Zeist, al vertrokken.

Het bleek dat de verdachte tegen de auto geslagen en getrapt zou hebben. Daarnaast zou hij geroepen hebben dat hij de vrouw wat aan zou doen. De verdachte werd voor zijn woning aangehouden en ingesloten voor verhoor.

In het persbericht van 11 september werd aangegeven dat de man al eerder voor een dergelijke vernieling was aangehouden. Dit was echter niet juist. Voor de vernieling van donderdag 10 september is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Inbreker overlopen

BILTHOVEN Getuigen betrapten in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 oktober een inbreker bij een poging een auto te stelen. Hij wist te voet te ontkomen.

Rond 03.00 uur kwam een 21-jarige man met enkele vrienden aan bij zijn woning aan de Korhoenlaan. Hij zag dat een vreemde man in zijn auto zat en kennelijk probeerde de auto te starten. Bij het zien van de bewoner en de getuigen, sprong de verdachte uit de auto en zette het op een lopen. Zij zetten de achtervolging in, maar raakten bij tuinen van woningen aan de Talinglaan het zicht op hem kwijt.

Meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse en stelden een onderzoek in de omgeving in. Daarbij werd ook gebruik gemaakt van een warmtebeeldkijker, maar dat mocht niet tot de aanhouding van de verdachte leiden.

Er bleek in de woning van de 21-jarige man te zijn ingebroken. Daarbij waren jassen en een reservesleutel van de auto gestolen. De jassen werden in de omgeving teruggevonden.

De verdachte was een man van rond de 25 jaar, 1.75-1.80 meter, kort stekelig haar en hij droeg een licht jack met donkere vlakken en een donkere broek.

Aan getuigen die de verdachte op of in de omgeving van de Korhoenlaan hebben gezien of die hem menen te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Vechtpartij

ZEIST Twee mannen kregen het op donderdagmiddag 29 oktober met elkaar aan de stok. Beiden raakten gewond.

Rond 18.05 uur meldde een 33-jarige man uit Zeist zich aan het politiebureau. Hij verklaarde vlak daarvoor ruzie te hebben gehad met een 34-jarige plaatsgenoot, een bekende van hem. Daarbij waren over en weer klappen gevallen en zou ook een mes in het spel zijn geweest. De 33-jarige man deed aangifte tegen de ander. Tijdens de aangifte werd de aangever niet lekker en hij bleek een verwonding aan zijn been te hebben. Daarvoor is hij naar het ziekenhuis gebracht, waar de wond werd gehecht.

Bij het ziekenhuis bleek zich ook de 34-jarige man met onder andere hoofdletsel te hebben gemeld. Omdat niet duidelijk was wie welke rol had gespeeld bij de vechtpartij, werden beide mannen na behandeling in het ziekenhuis aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar wat zich precies heeft afgespeeld. Beide betrokkenen deden aangifte tegen de ander.

Bijna zeven keer de limiet

BUNNIK Een beginnend bestuurder bleek in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 oktober een behoorlijke slok te veel op te hebben.

Rond 01.35 uur zagen agenten een automobilist slingerend over de Rijksweg A12 ter hoogte van Bunnik rijden. Zij gaven hem een stopteken. Uit de blaastest bleek dat de man, 20 jaar oud en afkomstig uit Renswoude, te veel had gedronken en hij werd aangehouden. Daarbij verzette hij zich en moest met de nodige moeite worden geboeid.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 595 ug/l, bijna zeven keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en verzet bij zijn aanhouding. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Winkeldieven

BILTHOVEN Op donderdag 29 oktober hield de politie twee winkeldieven aan. Zij bleken de winkel al eerder te hebben bezocht.

Rond 10.50 uur zag een medewerker van een winkel aan De Kwinkelier twee mannen in de winkel rondlopen en zich verdacht gedragen. Zij herkenden het tweetal van een diefstal eerder deze maand, waarbij zij met een geprepareerde tas cosmetica hadden gestolen en waren ontkomen. De medewerker waarschuwde de politie.

Agenten gingen ter plaatse en zij zagen één van de mannen, een 47-jarige Rotterdammer, met een tas de winkel uitlopen. Zij hielden de man aan. De tas bleek geprepareerd te zijn en er zaten enkele tientallen gestolen cosmetica-artikelen in. De agenten hielden zijn maatje, een 31-jarige man uit IJmuiden, in de winkel aan.

De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Snorfietser gewond

GROENEKAN Een snorfietser en een fietser schampten op donderdagochtend 29 oktober elkaar. De snorfietser kwam ten val.

Rond 08.35 uur reed een 20-jarige fietser uit Utrecht over het fietspad op de Koningin Wilhelminaweg, komende uit de richting van Utrecht. Op dit fietspad mag in beide richtingen worden gereden. Een 21-jarige snorfietser uit Maartensdijk kwam hem tegemoet. Omdat er een bestelbus op het fietspad stond, zagen zij elkaar niet aankomen. Bij het passeren van de bus, schampten de snorfietser en fietser elkaar, waarna de snorfietser ten val kwam en met zijn hoofd een lantaarnpaal raakte. Hij werd met hoofd- en heupletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.