Gemeente Heemskerk


vrijdag, 30 oktober 2009

Nota van zienswijzen ontwerp bestemmingsplan Heemskerkerduin

Van 30 juli tot en met 9 september heeft het ontwerp bestemmingsplan Heemskerkerduin en Noorddorp 2009 ter inzage gelegen. Hierop heeft de gemeente Heemskerk ruim 160 zienswijze binnengekregen.

Gelet op het grote aantal zienswijzen is een zienswijze nota gemaakt waarin per zienswijze een samenvatting van de zienswijze, een gemeentelijke reactie daarop en of de zienswijze al dan niet leidt tot aanpassing van het bestemmingsplan, is aangegeven. Indien dit laatste het geval is, is het ontwerp bestemmingsplan in de verbeelding (kaartblad) en/of in de regels aangepast.

Het ontwerp bestemmingsplan zoals dat ter visie heeft gelegen was gebaseerd op het raadsbesluit van 24 april 2008, waarin de raad de uitgangspunten voor de herziening van het bestemmingsplan Heemskerk en Noorddorp heeft vastgesteld.
Ook het nu aangepaste ontwerp vindt zijn basis in die uitgangspunten, met dien verstande dat we de raad voorstellen de criteria voor paardenbakken en de uitbreidingsmogelijkheden van burgerwoningen te herzien.
Als nieuwe criteria voor de paardenbakken stellen we voor:

a) de mogelijkheid tot het hebben van een paardenbak is niet afhankelijk van de grootte van het perceel,
b) de afstand tot een woning van derden is minimaal 15 meter, c) de afstand tot de woning waar de paardenbak bij hoort mag niet meer bedragen dan 50 meter en
d) de paardenbak mag maximaal 1000m2 bedragen.

Ten aanzien van de uitbreidingsmogelijkheden van burgerwoningen stellen wij de raad voor het met een factor 100/60 vergrote bouwvlak onder voorwaarden voor 100% te mogen bebouwen in plaats van 60% tot een maximum van 600 m3.

De planning is dat in de raadsvergadering van donderdag 26 november 2009 het voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan Heemskerkerduin en Noorddorp 2009 (inclusief de nota reactie van zienswijzen en de lijst ambtshalve wijzigingen) wordt behandeld. Daaraan voorafgaand wordt in de raadscommissie ROM op 10 november 2009 het raadsvoorstel inhoudelijk behandeld ter voorbereiding op de raadsvergadering. Beide vergaderingen zijn openbaar.

Voor (inhoudelijke) vragen over het ontwerp bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer J. Tuithof, telefoonnummer 0251-256777.
---