Gemeente Teylingen

gezocht

Zwerfafvalpakkers gezocht

30 oktober 2009

De gemeente Teylingen wil mensen bedanken die het zwerfafval in hun woonomgeving opruimen. Kent u iemand die regelmatig de rommel op straat of in het plantsoen weghaalt? Laat het de gemeente dan weten. Op woensdag 9 december zet de gemeente uit elk dorp een zwerfafvalpakker (ZAP-er) in het zonnetje.

ZAP-ers

De gemeente heeft veel waardering voor de mensen die een stapje extra doen om hun woonomgeving schoon te houden. Daarom wil de gemeente deze zogenaamde ZAP-ers (Zwerfafvalpakkers) bedanken. Op 9 december is er een feestelijke bijeenkomst waar wethouder Leo van der Zon uit elk dorp iemand in het zonnetje zet. Zij ontvangen naast een speciaal ZAP-speldje een leuke attentie.

Aanmelden

Inwoners die iemand in Teylingen kennen die in aanmerking komt voor Zwerfafvalpakker, kunnen dit doorgeven. Dit kan door een formulier in te vullen in de rubriek Wonen, Afval, Zwerfafval of door te bellen met 0252 - 783 300. Aanmelden kan tot en met 20 november 2009. Geef bij de aanmelding de naam en het adres van de betreffende persoon op en omschrijf waar diegene de woonomgeving schoon houdt en hoe.

Landelijke actie

De ZAP-actie is een landelijke actie in het kader van Nederland Schoon. Hij is bedoeld om mensen die zich vrijwillig inzetten voor het terugdringen van zwerfafval te bedanken voor hun goede inzet. "Schoon trekt schoon aan", zo is hierbij de redenatie.