Gemeente Purmerend

Gemeente neemt panden over van CLUP Welzijnswerk

30 oktober 2009

Groot onderhoud aan wijkcentra

Het college van burgemeester en wethouders van Purmerend neemt een aantal wijkcentra over van CLUP Welzijnswerk. Beide partijen hebben donderdag 29 oktober een intentieverklaring getekend waarmee zij instemmen met de overname. Het gaat om de Trekschuit, de Inval, 't Noot en de Zuid-Pool. Voornaamste reden is het achterstallig onderhoud. De gemeente wil dit binnen een jaar wegwerken.

Het onderhouden van de gebouwen is er de laatste jaren bij ingeschoten. Het in eigendom hebben van de wijkcentra biedt de gemeente Purmerend de mogelijkheid het achterstallig onderhoud aan te pakken. Tevens kan de gemeente haar regierol dan beter vervullen ten aanzien van het accommodatiebeleid in de wijk. CLUP welzijnswerk kan zich door de overdracht van de panden beter richten op haar kernwerkzaamheden; het uitvoeren van welzijnsactiviteiten.

CLUP draagt de panden voor een symbolisch bedrag van EUR 1,- per pand over aan de gemeente. In ruil daarvoor gaat de gemeente het achterstallig onderhoud aan de panden wegwerken en zorgt zij ervoor dat CLUP haar welzijnsactiviteiten in goed onderhouden panden kan uitvoeren. Gemeente en CLUP gaan een samenwerkingsverband voor ten minste vier jaar aan.

ondertekening door CLUP en gemeente