Politie Hollands Midden

Gouda - Verdachten van heling aangehouden

Gouda, 30-10-2009 o De politie heeft donderdagavond 29 oktober een 20-jarige Goudse en een 30-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van heling. De 30-jarige man werd op de Bernadottelaan staande gehouden voor een controle omdat zijn fiets kenmerken van diefstal vertoonde.

Volgens de man had hij de fiets in 2007 gekocht voor 200 euro. De vrouw werd op de Voorwillenseweg staande gehouden. Zij zou de fiets voor enkele tientjes hebben gekocht bij een fietsenmaker, maar had daar geen aankoopbon van gekregen. Beide fietsen zijn inbeslaggenomen.

Aanpak fietsendiefstallen De politie in Gouwe Ijssel ziet dit jaar een stijgende lijn in het aantal fietsendiefstallen en zet om daders op te kunnen pakken lokfietsen in. Het district heeft tot doel het aantal fietsendiefstallen in 2010 ten opzichte van 2006 met 13% te verminderen. De komende tijd zal de aandacht ook uitgaan naar personen die met een fiets rondrijden die kenmerken van diefstal vertonen. Dit zal ook tijdens reguliere controles als verlichtingscontroles plaats vinden. Deze personen worden staande gehouden. Bij het vermoeden dat de fiets van diefstal afkomstig is, zal de politie tot aanhouding overgaan en de fiets inbeslag nemen.