Politie Noord-Holland-Noord

Extra bericht vrijdag 30 oktober: Ongeval met dodelijke afloop

Schagerbrug, 30-10-2009 o 9.30 uur

Ongeval met dodelijke afloop

Schagerbrug, donderdag 29 oktober

Donderdagavond heeft omstreeks 22.00 uur een dodelijk ongeval plaatsgevonden op de Rijksweg. Een getuige zag in de berm een man op zijn knieën zitten. De man was nat. Er lagen onderdelen van een auto en er waren bandensporen te zien van een auto die vermoedelijk in het water terecht was gekomen. De man werd zwaar gewond met de ambulance overgebracht naar de intensive care van het MCA in Alkmaar.

Toen de brandweer ging duiken naar het autowrak bleek er nog een man in de auto te zitten. Hij was al overleden. De identiteit van beide slachtoffers is nog niet vastgesteld. Bekend is dat het om twee Poolse mannen gaat. Vermoedelijk is het ongeval eenzijdig geweest.

De politie is voor het onderzoek naar de toedracht van het ongeval op zoek naar getuigen. Heeft u de groene Peugeot met het Poolse kenteken donderdagavond rond bovengenoemd tijdstip zien rijden en heeft u meer informatie over de toedracht van het ongeval? Neemt u dan contact op met de politie in Schagen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).