Gemeente Voorschoten

Traverse

Weekend afsluiting deel Traverse

bord rijverkeer gestremd Het komend weekend is er geen doorgaand verkeer mogelijk over de Leidseweg en Koningin Julianalaan.

Het komende weekend gaan de Leidseweg en de Koningin Julianalaan dicht voor het autoverkeer. Vanaf de Bachlaan tot de Prinses Margrietlaan. Dit is het weekend van vrijdag 30 oktober circa 20.00 uur tot en met maandag 2 november 6.00 uur. In dit weekend wordt in één keer de rotonde aangelegd voor het gemeentehuis en de Leidseweg geasfalteerd. Tevens wordt de Koningin Julianalaan vanaf de Raadhuislaan tot de Overslagstraat geasfalteerd. Of we de gehele constructie kunnen asfalteren is afhankelijk van het weer. Mogelijk moeten we later nog een keer de toplaag aanbrengen.

Ook 's-avonds en s'-nachts zal worden gewerkt.
De wegwerkers zullen zowel overdag als 's avonds en 's nachts werken. Dit zal zeker geluidsoverlast opleveren. Er wordt gestraat (Leidseweg), geasfalteerd en op diverse locaties worden er lussen geslepen in het nieuwe asfalt. Door de werkzaamheden in één weekend te verrichten hoopt de gemeente de overlast zoveel als mogelijk te beperken.

Ernstige verkeershinder.
Het autoverkeer loopt dit weekend langs de bestaande omleidingsroute in twee richtingen via de Oranjeboomstraat. Verkeersbegeleiders zullen het verkeer begeleiden. De Oranjeboomstraat wordt hiermee nog zwaarder belast dan in de huidige eenrichtingssituatie. Rekening wordt gehouden met ernstige verkeershinder. U wordt daarom geadviseerd om zoveel mogelijk het centrum van Voorschoten met auto's te mijden. Wij verzoeken u om zoveel mogelijk gebruik te maken van de fiets of bus. Moet u zijn aan de andere zijde van Voorschoten, dan kunt u het best omrijden via de A44 Leiden-Wassenaar.

Vrachtverkeer kan het beste omrijden via de A44. De omleidingsroute via de Oranjeboomstraat is smal. Vrachtverkeer zal indien nodig worden begeleid met verkeersregelaar. Aangeraden wordt om zoveel mogelijk om te rijden via de A4 of de A44. Voor u zelf, maar ook voor de andere weggebruikers. Geadviseerd wordt dat alleen bevoorradingsauto's en bussen gebruik maken van de Oranjeboomstraat.

Fietsers
Fietsers in de richting Leidschendam kunnen gewoon gebruik blijven maken van het fietspad aan de Leidseweg/Koningin Julianalaan aan de zijde van het gemeentehuis. Fietsers worden ontraden om via de Oranjeboomstraat te rijden.

Openbaar Vervoer
Alle doorgaande bussen rijden via de omleidingsroute door de Raadhuislaan. Ze zullen halteren bij de Vinkebrug op de Koninklijke Marinelaan. Ook dit zorgt voor oponthoud.

Parkeerplaats Churchillplein en Hemagarage blijven open. Foutparkeerders worden weggesleept. Parkeren op het Churchillplein blijft tijdens de werkzaamheden mogelijk. Wel moet rekening worden gehouden met een slechtere bereikbaarheid. Ook de Hemagarage blijft toegankelijk. Wel moeten bezoekers via de Prinses Magrietlaan de garage bereiken. In de parkeervakken in de Oranjeboomstraat blijft parkeren ook mogelijk. Buiten de vakken worden de auto's weggesleept. Borden geven duidelijk aan waar wel en waar niet geparkeerd kan worden.

De bevoorrading via de Overslagstraat blijft mogelijk. Bedrijven kunnen worden bevoorraad via de Overslagstraat. Wel dient dit verkeer te rijden via de Prinses Magrietlaan. Dit geldt voor busjes en kleine vrachtauto's. Grote vrachtauto's kunnen geen gebruik maken van de Overslagstraat.

Onsluiting Nassauwijk blijft mogelijk via KJ-laan. De Nassauwijjk kan zoals nu ook het geval is gebruik blijven maken van de Koningin Julianalaan.

Eind volgende week is de Leidseweg en Raadhuislaan weer open voor verkeer.
Nadat de asfalteringswerkzaamheden zijn afgerond, worden de bomen s'-nachts gepland. Verder wordt de bestrating afgemaakt en verdwijnen de oude lichtmasten. Eind volgende week zal dan de Leidseweg en Raadhuislaan weer open gaan voor al het verkeer. De Koningin Julianalaan volgt eind november.

Meer informartie
traverse@voorschoten.nl

* 29 oktober 2009