Gemeente Delfzijl

Wethouder Thea van der Veen heropent het IJsbaangebouw in Woldendorp

Vrijdag 30 oktober heropent wethouder Thea van der Veen het gerenoveerde ijsbaangebouw in Woldendorp. Zij doet dit samen met Jurrie Kamminga, één van de oprichters van de IJsbaanvereniging. Tijdens de opening wordt de nieuwe naam van het ijsbaangebouw onthuld en laten de kinderen ballonnen op.

Het ijsbaangebouw is niet alleen âs winters in gebruik, maar biedt het hele jaar door onderdak aan allerlei activiteiten. Vrijwilligers van de IJsbaanvereniging en stichting de Baliekluivers hebben samen met medewerkers van de gemeente het gebouw helemaal opgeknapt. Zij kregen daarbij hulp van plaatselijke ondernemers en leerlingen van het Dollardcollege in Woldendorp.

Â

De gemeente Delfzijl heeft een subsidie gegeven voor de renovatie. Dit bedrag dekt tweederde deel van de kosten. Het andere deel brengt het dorp zelf bij elkaar. De Woldendorpers gebruiken het ijsbaangebouw niet alleen als er ijs ligt. Stichting de Baliekluivers organiseert regelmatig activiteiten voor het jeugdige deel van de Woldendorpse bevolking, zoals: knutselmiddagen, discoâs, carnaval, paaseieren schilderen en het spel Escape.