Gemeente Kapelle

Toegankelijkheid Kapelle tijdens bevrijdingstocht

Op vrijdag 30 oktober vindt de opening plaats van het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp. Naar aanleiding van deze opening is er een unieke bevrijdingstocht âSlag om de Scheldeâ georganiseerd. Het betreft een konvooi bestaande uit vier historische tanks en 80 tot 100 an-dere voertuigen die vanuit Bergen op Zoom naar Nieuwdorp zullen rijden onder begeleiding van een aantal vliegtuigen. De tocht wordt vergezeld door veteranen uit Amerika, Australië, België, Canada, Engeland, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen en Schotland.

In Nieuwdorp zal het Bevrijdingsmuseum officieel geopend worden door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet.
Het konvooi voert onderweg een militaire omsingeling uit zodat het konvooi zich oostelijk van het kanaal zich zal splitsen. Een deel rijdt via de Postbrug de gemeente Kapelle binnen en het andere deel via de Vlakebrug. Beide deelkonvooien komen bij het kruispunt bij Hotel de Zwaan weer samen. Daar zal een korte stop met optredens plaatsvinden. Speciaal voor de gemeente Kapelle reist de demonstratiegroep Peloton 48 naar Kapelle af. Hun hoofdkwartier zal Cederhof zijn. Hiervandaan zullen zij diverse optredens in de straten van Kapelle verzorgen, waarna er in Cederhof een afsluiting zal plaatsvinden.

De tocht is ongeveer 5 km lang, zal rond 10.45 uur arriveren en vertrekt weer rond 11.45 uur richting Nieuwdorp. De gemeente Kapelle, het 4 Mei Comité en de Oranjecomités van de diverse kernen verlenen hun medewerking aan dit evenement. Het wordt bijzonder op prijs gesteld als er wordt gevlagd langs de route (N.B.: zonder Oranjewimpel) om de tocht zoveel mogelijk een bevrijdingskarakter te geven. De kinderen van het basisonderwijs worden speciaal benaderd om met een (beschikbaar gesteld) vlaggetje de âbevrijdersâ welkom te heten.

Houdt u er rekening mee dat het centrum van Kapelle moeilijk tot niet toegankelijk zal zijn en er ook tijdelijke parkeerverboden gelden. Speciale aandacht is er gevraagd aan de ondernemers van het centrum Kapelle, zodat zij hun klanten, medewerkers en leveranciers van te voren op de hoogte kunnen brengen.

Â

Â

---

Ooststraat Vanaf tankstation gebr. op' t Hof tot aan het kruispunt Hotel de Zwaan

---

Â

Biezelingsestraat Vanaf kruispunt Jagtlust/Alexanderstraat tot aan het kruispunt

Â
Hotel de Zwaan (incl. parkeerterrein C1000)

Â

---

Â

Kerkplein/Weststraat Vanaf kruispunt Hotel de Zwaan tot aan einde Weststraat

Â

---

Â

Van der Biltlaan Vanaf kruispunt de Vijverstraat tot aan het Kerkplein

Â

Â

Gemeente Kapelle rekent op uw medewerking en hoopt dat u hiervoor enig begriop kunt tonen aangezien dit een bijzondere en eenmalige gebeurtenis is.