Gemeente Kampen


* Multifunctionele sport- en spelvoorziening Wilsum gereed

Multifunctionele sport- en spelvoorziening Wilsum gereed

De werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe multifunctionele sport- en spelvoorziening in Wilsum zijn afgerond. De officiële opening hiervan, met wijkwethouder Cor Adema en de jeugd uit Wilsum, is op vrijdag 30 oktober om 16.30 uur.

Op het terrein naast het MFC De Toekomst aan de Quarles van Uffordweg ligt nu een multifunctionele sport- en spelvoorziening voor de jeugd vanaf 12 jaar, de basisschool en dorps- en sportverenigingen. Er is een speelveld (40 x 25) met asfalt als ondergrond voor voetbal, tennis, badminton, korfbal, volleybal, basketbal en andere balspelen. Aan de zijkanten staat een hekwerk van een meter hoog en achter de ingebouwde doelen komt een vier meter hoge ballenvanger.

Voor de skaters uit Wilsum is er nu een eigen skateplek. Hier kunnen ze goed hun sport beoefenen met de nieuwe en bestaande skatetoestellen.

De toegang is aan de Quarles van Uffordweg met een brugje over de sloot. De opstelplaats voor de (brom-)fietsen is hier ook gepland. De totale investering bedraagt zo'n EUR 100.000,-. Daarvan wordt een deel gesubsidieerd door de provincie Overijssel omdat het een ILG-project is (Investeringsbudget Landelijk Gebied).

De bewonerscommissie heeft rondom de opening op 30 oktober gezorgd voor een programma met feestelijke activiteiten. Iedereen is tussen 16.00 en 18.00 uur van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |