Klijnsma reikt prijs uit aan winnaars Battle jeugdwerkloosheid

27/10/2009 11:12

Stichting Nederlands Centrum Sociale Innovatie

Jongeren presenteren oplossingen tijdens slotbijeenkomst in Den Haag

Op vrijdag 30 oktober is in café Dudok in Den Haag de feestelijke prijsuitreiking van de Battle tegen Jeugdwerkloosheid tijdens de afsluiting van de rondreis door staatssecretaris Jetta Klijnsma (SZW) in het kader van regionale acties jeugdwerkloosheid. Tijdens deze bijeenkomst zullen de winnaars hun oplossingen voor de bestrijding van jeugdwerkloosheid toelichten.

Studenten en jonge professionals konden afgelopen zomer de jeugdwerkloosheid te lijf gaan door oplossingen te sturen naar de virtuele denktank Battle of Concepts. Dit leverde 47 plannen op. De 10 beste plannen zijn gebundeld in een inspiratiebundel. Het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (NCSI) plaatste de Battle in samenwerking met CNV Jongeren. Zij vroegen jongeren naar hun ideeën over het bestrijden en voorkomen van jeugdwerkloosheid in Nederland. Een deskundige jury met onder meer Hans de Boer (Taskforce Jeugdwerkloosheid) beoordeelde de inzendingen.

Het belang van oplossingen voor de jeugdwerkloosheid blijkt uit de cijfers van het CBS. De werkloosheid stijgt en zoals gebruikelijk tijdens recessies neemt deze met name onder jongeren snel toe. Terwijl nu juist de jonge generatie de bron is van vernieuwing voor organisaties. Met de Battle kregen studenten en jonge professionals de uitdaging om met goede en vernieuwende concepten te komen.

Battle of Concepts

Dit crowdsourcingplatform is de grootste denktank van Nederland. Het gaat om slimmer werken, het benutten van jong talent 'in the crowd' en het zoeken naar innovatieve manieren om ideeën en kennis met elkaar te delen.

NCSI

Het NCSI bevordert en initieert innovaties op het terrein van management, organisatie en arbeid in bedrijven, organisaties en instellingen. Het NCSI wil bijdragen aan de verhoging van de arbeidsproductiviteit, betere benutting van talent binnen organisaties en meer werkplezier.

CNV Jongeren

CNV Jongeren wil werkgevers en startende werknemers stimuleren om slimmer samen te werken en werk plezierig te maken of te houden. CNV Jongeren is een zelfstandige jongerenvakbond voor en door jongeren die zich inzet op het gebied van studie, werk en inkomen.





http://www.ncsi.nl