Persberichten


Topcoureurs op Bike MOTION Benelux 2009

Publicatiedatum: 13-10-2009

Persbericht / concept
Utrecht, 13 oktober

Beurs voor sportieve fietsers één groot wielerfestijn

Topcoureurs van onder andere de Rabowielerploeg maken hun opwachting op Bike MOTION Benelux 2009 in Jaarbeurs Utrecht. Grote namen als Denis Menchov, Laurens ten Dam en Oscar Freire nemen uitgebreid de tijd voor ontmoetingen met hun vele fans op deze jaarlijkse beurs voor sportieve fietsers. De beursdata zijn van vrijdag 30 oktober tot en met zondag 1 november. Menchov is vrijdag van de partij, ten Dam op zaterdag en Freire op zondag. Ook de Rabobus is te bewonderen.
Naast de Raborenners geven de profs van Vacansoleil acte de présence. Bezoekers kunnen ook deze coureurs ontmoeten en een kijkje nemen in de vrachtwagen van dit team. Bovendien stelt Vacansoleil alle technische kennis ter beschikking in de vorm van de mecaniciens, die technische vragen beantwoorden en uitleg geven over de Vacansoleil teamfiets. Ook Skill Shimano laat zich niet onbetuigd en heeft Kenny van Hummel, Albert Timmer en Tom Veelers naar de beurs afgevaardigd.

Groot fietsfeest
Bike MOTION Benelux wordt één groot fietsfeest met een gigantisch internationaal aanbod aan sportieve fietsen, kleding, onderdelen en accessoires, stuntrijders, modeshows en gezellige terrassen. De beurs is groter dan ooit, met veel noviteiten en in alle vier hallen is iets te beleven met kans op fantastische prijzen.

Grotbiking
Een greep: het Open NK bandenlichten, de Holland Sport wielerbaan, een lezingenprogramma met o.a. uitleg over het gebruik van GPS en verhalen over grotbiking in Nederland.
Speciaal voor Bike MOTION Benelux is een aantal legendarische fietsen ingevlogen om aan het grote publiek te tonen. Stuk voor stuk fietsen met een verhaal en vaak gekoppeld aan heroïsche prestaties.
Wat te denken van de Wilier waarmee Pantani de etappe won naar de Mont Ventoux en de fiets waarmee Fabian Cancellara op de Olympische Spelen van 2008 de gouden medaille veroverde in de tijdrit. Verder trialdemonstraties en het Wielercafé, met bekende wielerschrijvers zoals Peter Winnen. Dirk Jan Roeleven, Bert Wagendorp, Jan Luitzen en Thijs Zonneveld. Ook vinden de sportieve fietsliefhebbers op de beurs veel informatie over voeding.

'Mini-energiecentrale'
Wie zich wil inzetten voor een goed doel kan terecht bij de 'mini-energiecentrale' waar bezoekers, geheel in het teken van het beursthema 'Grenzeloze energie' elektriciteit kunnen opwekken door te fietsen op 'Wattbikes'. Deze indoorfietsen geven exact aan hoeveel energie de berijder produceert. De tegenwaarde van het totaal opgewekte wattage, een euro per kilowatt, wordt geschonken aan Energy4all. Deze organisatie zet zich in voor kinderen met een ernstige stofwisselingsziekte. Elke deelnemer wordt beloond met een fraaie bidon en de dagwinnaar gaat naar huis met de Bike MOTION Benelux 'limited edition' koerstrui.

Toerismestraat
De toerismestraat is, net als de hele beurs, groter dan ooit. Achttien exposanten presenteren een breed en gevarieerd scala aan fietsreizen en bestemmingen. Een must voor de fietser die niet opziet tegen een rit van 11.000 kilometer door de Andes of die het leuk lijkt om met een groep door Maleisië te crossen. Maar ook voor de bezoeker die het dichter bij huis zoekt zijn volop mogelijkheden, zoals een Pyreneeën tour van oost naar west of MTB tochten in noord Italië.

Cardan vouwfiets
Alle toonaangevende fietsfabrikanten zijn aanwezig op Bike MOTION Benelux, maar er staan ook merken waar de gemiddelde bezoeker nog nooit van zal hebben gehoord. Fietsen die volgend jaar pas in de showroom staan zijn al op de beurs te zien. Een van de nieuwe exposanten is Ad Tummers, directeur-eigenaar van Urban Bike Concepts. Hij introduceert cardan aangedreven vouwfietsen voor gebruik in de stad. Deze fietsen worden geproduceerd onder het merk Beixo, onderdeel van het moederbedrijf. ,,Een vouwfiets wordt veel opgetild, trap op, trap af, de trein in'', zegt Tummers. ,,Een cardan heeft veel voordelen, is smeervrij, duurzaam, onderhoudsvrij en voegt ook nog iets toe aan de esthetiek van de fiets''. Andere noviteit van deze exposant is de 'Slim', een volwaardige hybride stadsfiets met zeven versnellingen, met vouwbaar stuur en pedalen en ook voorzien van cardan.

Indoor racefietsen
Met de naderende winter kijken veel fietsers uit naar mogelijkheden om binnenshuis hun sportieve hobby voort te zetten. Op Bike MOTION Benelux staan verschillende aanbieders met oplossingen. Eén ervan is het Nederlandse Praxtour met de Praxtour Course. Deze is ontworpen op basis van de dimensies van een racefiets en is voorzien van professionele fietsonderdelen. Praxtour zegt dat daarmee zowel gevoelsmatig als visueel een realistische fietsbeleving van prachtige ritten wordt geboden. Is dat waar? De bezoeker mag het zelf proberen.
Een andere mogelijkheid biedt de Tacx stand waar een wedstrijd kan worden aangegaan met andere bezoekers, bijvoorbeeld een virtueel rondje rond het Jaarbeursgebouw of de proloog van de Tour de France in Rotterdam. Iedere deelnemer krijgt een bidon en de dagwinnaar zelf een trainingspakket.

Openingstijden
De openingstijden van Bike MOTION Benelux 2009 zijn vrijdag 30 oktober van 14.00 tot 21.00 uur, zaterdag 31 oktober en zondag 1 november van 10.00 tot 17.00 uur. Maandag 2 november is de beurs van 10.00 tot 17.00 uur uitsluitend toegankelijk voor vakhandel en pers.

Voor meer informatie: www.bikemotionbenelux.nl

Noot voor de redactie (