Hongerige meute bestormt eten-bestelsite


Thuisbezorgd.NL geeft voor 200.000 euro aan gratis eten weg

AMSTERDAM, 20091028 -- Tienduizenden Nederlanders vochten zich op dinsdagavond naar een gratis maaltijd. Na een moeizame start van de actie werd er uiteindelijk voor maar liefst 200.000 euro aan eten besteld. Volgens het bedrijf is er vooral pizza besteld, maar was ook shoarma populair. Wel kende de actie de nodige opstart problemen.

Directeur Jitse Groen: 'Helaas werd de site door plotselinge aandacht van diverse radiozenders vanaf 18.00 enorm druk bezocht. We zijn nooit offline geweest maar de site was erg traag en we betreuren het dan ook dat niet iedereen in de actieperiode van negen minuten kon worden bediend.

Omdat wij de slechte bereikbaarheid bijzonder sneu vonden hebben we terplekke besloten de actie voort te zetten tot 20.30.' Na de stroeve start werden liefst 18.000 gratis bestellingen geplaatst. Op internet verschenen foto's van het 'veroverde' eten.

Het radionieuws over de actie kwam dermate kort voor de start ervan dat vele personen vanaf kantoor inlogden op de eten-bestelsite. De extra aanloop kwam bovenop de aandacht die de actie al eerder had gekregen.

Thuisbezorgd.NL vierde haar negende verjaardag. De website verwerkt maandelijks 200.000 bestellingen en vond het tijd wat terug te doen voor zowel klanten als restaurants.

Thuisbezorgd.NL