Ingezonden persbericht


Persbericht D66 Amsterdam

29 oktober 2009

'Het is tijd voor een nieuwe stadsbouwmeester'

D66 Amsterdam organiseert een interactieve avond over architectuur tijdens de tentoonstelling 'Vrijstaat Amsterdam'. De tentoonstelling die van 27 september tot 8 november is te bezichtigen in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord is onderdeel van de vierde Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam. D66 wil de bezoekers van de avond prikkelen om na te denken over het uiterlijk en gebruik van de stad met uitdagende dilemma's. Is de tijd rijp voor een nieuwe stadsbouwmeester zoals Berlage? Is de duurzaamheid van een gebouw belangrijker dan het uiterlijk? Wie bepaalt dat uiterlijk eigenlijk, de architect of de gebruiker?

D66-fractievoorzitter Ivar Manuel zal de avond openen. "Politiek en architectuur, dat is een interessante relatie", vindt hij. "Amsterdam heeft in de vorige eeuw grote stadsarchitecten gekend, maar nu lijkt de tendens dat de politiek zich vooral niet moet bemoeien met het werk van moderne bouwmeesters." D66 is niet bang om vragen te stellen. Eerder al organiseerde de sociaal-liberalen een symposium over de visie op 'onze' wereldstad Amsterdam in 2040. Tijdens de D66-architectuuravond staan beeld en beweging centraal.

Meer informatie over de tentoonstelling Vrijstaat Amsterdam is te vinden op www.vrijstaatamsterdam.nl, meer informatie over het programma op www.d66amsterdam.nl.