Gemeente Beverwijk


Ontwerp inrichting openbare ruimte Waterwijk Zuid in inspraak

De colleges van B&W van Heemskerk en Beverwijk brengen het ontwerp voor de inrichting van de openbare ruimte in deelplan Waterwijk Zuid van de Broekpolder in de inspraak. Dat hebben zij op dinsdag 27 oktober besloten.

Het ontwerp ligt ter inzage in het stadskantoor van Beverwijk en het raadhuis van Heemskerk van 5 november 2009 tot en met 3 december 2009. Op 17 november 2009 vindt een openbare inspraakbijeenkomst plaats in het stadskantoor van Beverwijk. De avond begint om 19.30 uur. Toekomstige bewoners en overige belanghebbenden worden per brief op de hoogte gebracht.

Het deelplan Waterwijk Zuid ligt centraal in de Broekpolder tussen de Laan van Broekpolder en de Laan van Archeologie. Het beeld van dit deelplan komt in belangrijke mate overeen met dat van het deelplan Waterwijk Noord dat inmiddels is opgeleverd. Waterwijk Zuid grenst direct aan de multifunctionele accommodatie, waar sport, basisonderwijs en kinderopvang geboden wordt. Dit besluit markeert het moment dat er bewoners in het deelplan komen wonen en de straten, trottoirs, parkeervakken, groenvoorzieningen, speelplaatsen ingericht gaan worden. Het is goed vast te stellen dat ook in deze tijd de Broekpolder nog steeds groeit en woonruimte biedt aan nieuwe inwoners. De woningen voor tweederde deel van de toekomstige bewoners worden de komende tijd opgeleverd.