Minister Cramer bezoekt veenweidegebied Stompwijk


STOMPWIJK, 20091027 -- Minister Jacqueline Cramer van ruimte en milieu brengt woensdag 28 oktober een bezoek aan Stompwijk, de kleine landelijke kern in het buitengebied van Leidschendam-Voorburg. Het gaat daarbij om de recreatieve entree, de poort van het Groene Hart.

De minister heeft Stompwijk aangewezen als inspirerend en innovatief prioriteitsproject van het ministerie van VROM voor het opruimen van verspreid liggende glastuinbouw.
Het doel is om in 2011 in ons land tweehonderd hectare minder aan verspreid liggende kassen te hebben, oplopend tot achthonderd hectare in 2020. De ministers van VROM en LNV willen zo de verrommeling van het landschap tegengaan en de ruimtelijke kwaliteit ervan verbeteren.

Minister Cramer laat zich ter plaatse informeren over de verspreid liggende tuinbouwkassen en heeft bijzondere belangstelling voor de integrale aanpak die heeft geleid tot de Gebiedsvisie Stompwijk.
Bij het bezoek krijgen onder andere het recreatief knooppunt, de vorming van een duurzaam glascluster in de Meeslouwerpolder, overige deelprojecten van de gebiedsvisie en de specifieke `Stompwijkse aanpak' aandacht. Ook tijdens een recent debat in de Tweede Kamer is de speciale aandacht van de minister gevraagd voor het project in Stompwijk.

Namens het gemeentebestuur van Leidschendam-Voorburg ontvangen burgemeester Hans van der Sluijs en wethouder Eppe Beimers de minister woensdag 28 oktober 12.30 uur in het voormalige café De Drie Molens aan de Stompwijkseweg, naast de molendriegang.
Het bezoek bestaat uit een presentatie, een wandeling door het gebied, een handeling door de minister en een persmoment. Het bezoek duurt tot 13.30 uur.

Stompwijk is een van de tien prioriteitsprojecten voor het opruimen van verspreid liggende glastuinbouw. De minister zal woensdag ook de overige negen projecten bekend maken.





Ingezonden persbericht