Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - woensdag 28 oktober 2009

Goedkeuring voor nieuwbouwplannen woningen en winkels

Amersfoort vindt het belangrijk om starters op de woningmarkt en startende ondernemers kansen te bieden. Aan twee plannen om de bouw van extra woningen en winkels in de binnenstad voor deze groepen mogelijk te maken, hebben burgemeester en wethouders hun goedkeuring gegeven. Het gaat om nieuwbouwlocaties in de binnenstad aan Achter de Arnhemse Poortwal en Achter de Kamp.

Voor het plan voor de bouw van achttien nieuwe startersappartementen boven winkels, 17 nieuwe parkeerplaatsen en 900 vierkante meter winkelruimte aan Achter de Kamp heeft het college aangegeven geen bezwaren te zien voor de benodigde vrijstelling van het bestemmingsplan. Gedeputeerde Staten van Utrecht nemen, op basis van dit advies van de gemeente, een definitief besluit over het bouwplan, waarmee de laatste stap is gezet om tot bouwvergunningverlening te komen. Naar verwachting zal de ontwikkelaar, Portaal Vastgoed Ontwikkeling, in het tweede kwartaal van 2010 starten met de bouw.

Het plan voor Achter de Arnhemse Poortwal bestaat uit twintig sociale huurappartementen en vijf winkels. Daarnaast komt er ook een openbare fietsenstalling. De nieuwbouw komt op de plek van de huidige fietsenstalling en het voormalige kantoor van Stadstoezicht. De Slijkpoortsteeg wordt gedeeltelijk overbouwd. Voor de bouw moet de gemeente het bestemmingplan nog wijzigen. De daarvoor noodzakelijke procedure start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2010. Het bouwplan is een initiatief van NV Wonen boven Winkels (een samenwerking tussen De Alliantie en de gemeente Amersfoort).

Wethouder Ruud Luchtenveld: "Ruimte voor ondernemers en woningzoekenden in de binnenstad is wenselijk. Het past in het beleid van de gemeente om ondernemers en starters op de woningmarkt te stimuleren en via wonen boven winkels een impuls te geven aan levendigheid en kwaliteit van de binnenstad."

Noot voor de redactie,