Oranjewoud


Finale ideeëncontest 'De Uitdaging 2009: Werk aan de Wijk!'.

Heerenveen, 22 oktober 2009 - Op 28 oktober 2009 vindt de Finale plaats van de ideeëncontest 'De Uitdaging 2009: Werk aan de Wijk!'. Een contest voor jonge professionals om niet-alledaagse, innovatieve oplossingen te leveren voor complexe vraagstukken en problemen die spelen in de aandachtswijken.

Uit de 56 inzendingen zijn de vier beste ideeën voor het verbeteren van de leefbaarheid in aandachtswijken geselecteerd. Onder begeleiding van innovatie-coaches zijn zij gedurende drie maanden klaargestoomd voor deze Finale. In de Caballerofabriek in Den Haag zullen de vier teams hun ideeën presenteren aan een deskundige jury.

De vier beste ideeën zijn:

* Help! We krimpen de Dorpen, van Woonbron Hoogvliet: Dreigende krimp en hoe kunnen imago en economische diversiteit helpen.
* De Wijk aan het Werk, van Living Vision: De wijk als werkgever met een hoog maatschappelijk rendement.
* Huis op Eigen Kracht, van Woningcorporatie De Woonplaats: Een variant op het populaire televisie programma het Blok, bewoners werken samen aan een duurzame woning.
* De Woonbonuskaart, van Vivare: Hoe beloon en ondersteun je goed huurderschap?

De winnaars ontvangen als team een cheque ter waarde van ¤ 2009,-, een wijkbezoek met minister Van der Laan en wellicht de mogelijkheid om hun idee tot uitvoering te brengen.

De wedstrijd is een initiatief van Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud in samenwerking met onder andere het ministerie van VROM, het overheidsmagazine re.Public en trainings- en adviesbureau Spirit Group.