Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Meten van streaming media client-side zonder plug-in STREAM SENSE(TM) ONDERSTEUNT NATIVE HTML5 VIDEO

Amsterdam, 28 oktober 2009 - Nedstat kondigt de release aan van native HTML5 video ondersteuning in Stream Sense(TM), de meest accurate en uitgebreide online video analytics applicatie in de markt.

HTML5 is de volgende grote revisie van HTML en ondersteunt video content zonder bijkomende plug-ins. Stream Sense(TM) is nu al compliant met alle browsers die op dit moment HTML5 video ondersteunen. Sitestat klanten die HTML5 video testen kunnen Stream Sense(TM) al gebruiken om volledig inzicht te krijgen in hoe hun video content in HTML5 presteert en hoe hun bezoekers het gebruiken.

"HTML5 is een mijlpaal die grote impact zal hebben op hoe uitgevers en consumenten video gebruiken", zegt Thomas Pottjegort, Senior Technical Architect bij Nedstat en leider van het Stream Sense(TM) development team. "Hoewel HTML5 nog in working-draft status is, is het belangrijk voor onze klanten dat we deze ondersteuning al bieden zodat ze kunnen rapporteren over het gebruik van al hun video content, inclusief content die wordt getest met deze nieuwe standaard."

Stream Sense(TM) is ontwikkeld door Nedstat, in nauwe samenwerking met toonaangevende uitgevers van online streaming content. Krachtige, real-time analytics rapporteren over het gedrag van bezoekers tijdens video of audio streams of deze nu on-demand, progressive download of live zijn en ongeacht waar de streams worden gehost. Gebruikers krijgen gedetailleerd inzicht in hoe bezoekers omgaan met online video advertenties.

Stream Sense(TM) ondersteunt Windows Media Player, Silverlight, RealPlayer, Flash players, HTML5, verscheidene custom players zoals de JW Player en, via een open standards API, iedere andere player. Stream Sense(TM) modules voor off-site oplossingen zoals widgets en gadgets maken het mogelijk om streams te meten die worden ge-embed en gehost op sites van derde partijen. De metingen worden in de browser uitgevoerd en het installeren van plug-ins of speciale players is niet nodig.

Stream Sense(TM) integreert naadloos met Sitestat web analytics, waardoor het mogelijk wordt te rapporteren over wat er voor en na de stream interactie gebeurt.

Eerder deze maand won Nedstat de Streaming Media European Readers' Choice Award 2009 voor Stream Sense(TM) in de categorie 'Reporting and Analytics’.

Over Nedstat

Nedstat is Europees leider in web analytics en biedt innovatieve oplossingen voor online business optimalisatie.

De producten en diensten voorzien marketeers van inzicht en tools die nodig zijn om hun klanten te targetten met relevante content of producten en de online resultaten te verbeteren.

Accreditaties van onafhankelijke, toonaangevende instituten in Europa, zoals ABC electronic, OJD, Kia en Audiweb garanderen dat metrics van klanten in overeenstemming zijn met de gestelde standaarden.

Nedstat heeft full service kantoren in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Tot de klantenkring van meer dan 800 organisaties en instituten behoren vele gerenommeerde en wereldwijd opererende ondernemingen zoals Electrabel, Europcar, London Stock Exchange, Panasonic, Renault, Repsol en Wolters Kluwer, alsmede vele publieke en commerciële televisie organisaties zoals Eurosport, FiveTV, France Televisions, NOS, NRK, RTL, SVT en VRT.