Gemeente Boekel


Beëdiging Leerplichtambtenaren Brabant Noordoost

Het Regionale Bureau Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten Brabant Noordoost (RBL BNO) is een nieuw samenwerkingsverband tussen 14 gemeenten in de regio Brabant Noordoost, waaronder de gemeente Boekel. Het doel van deze regionale samenwerking is een hogere efficiëntie van de dienstverlening en een verbetering van de service via een optimale bereikbaarheid van de leerplichtambtenaren en trajectbegeleiders. Het Regionaal Bureau wordt aangestuurd vanuit de gemeente Oss. Het werkgebeid is verdeeld in drie uitvoeringslocaties. De gemeente Boekel is hierbij ingedeeld in subregio Uden/Veghel met een vestiging in het gemeentehuis van Veghel.
Het Regionaal Bureau is centraal bereikbaar via 0412 629050 (optie 2) of per e-mail via rbl@oss.nl.

Leerplichtambtenaren vormen een belangrijke schakel in begeleiding van jongeren en ouders. Ze zijn het aanspreekpunt voor onderwijsinstellingen. De overgang naar het RBL BNO heeft tot gevolg dat leerplichtambtenaren van de afzonderlijke gemeenten nu toezichthouder zijn in de gehele regio. Om deze autorisatie toe te kennen zijn dertien leerplichtambtenaren op 22 oktober opnieuw beëdigd. De burgemeester van Oss en de burgemeester van Cuijk leidden deze ceremonie die plaatsvond in Oss.

De leerplichtambtenaren die op 22 oktober zijn beëdigd: Mevrouw S. van Casteren
Mevrouw S. Mulders
Mevrouw M. Dortmans
Mevrouw C. Netten
Mevrouw K. Knuivers
Mevrouw H. Reuvers
Mevrouw M. van Kortenhof
Mevrouw I. Vermeulen
Mevrouw M. Kox
Mevrouw A. Willems - van Dijk
Mevrouw E. van de Loo
Mevrouw M. van Zutphen
De heer H. Moelands

Deze leerplichtambtenaren houden in de gehele regio toezicht op naleving van de leerplichtwet. Een ieder is verplicht aan een toezichthouder alle medewerking te verlenen die deze redelijkerwijs kan vorderen bij de uitoefening van zijn bevoegdheden.