Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht datum:
27 oktober 2009
|                                                                              |
Actielijst Uiverstraat: bewoners en college tevreden

Om de problemen rond de Uiverstraat aan te pakken, is een speciale actielijst opgesteld. Aanleiding voor deze 'Actielijst Uiverstraat' is een zwartboek dat omwonenden onlangs aan de gemeenteraad hebben aangeboden. Hierin geven ze aan zich ernstige zorgen te maken over hun buurt en wordt een opsomming gegeven van de leefbaarheidproblemen. Zowel het Capelse college als de bewoners zijn tevreden met de diverse acties die nu zijn benoemd. Dit bleek op 20 oktober, toen de eerste bewonersavond plaatsvond in het gemeentehuis.

Problemen waar bewoners van de Uiverstraat tegenaan lopen, zijn onder meer het toewijzingsbeleid, overlast door bewoners, jeugdoverlast, het aanzien van woningen en tuinen, verpaupering en graffiti. De Actielijst springt in op deze problemen. Zo worden overlastgevende bewoners strenger aangepakt via hulpverlening of een strafrechtelijk traject. Slecht onderhouden plekken in de buitenruimte worden verbeterd en voor jongeren wordt gekeken of een Jongeren Ontmoetingsplek gerealiseerd kan worden. Daarnaast komt er een verkeersdrempel om het rijgedrag positief te beïnvloeden. Andere aandachtspunten zijn onder meer graffiti, hondenpoep en winkelwagentjes.

Ook Com·wonen heeft aangegeven diverse acties uit te voeren. De inzet van een wijkbeheerder, die al is aangesteld, en het verbeteren van de buitenruimte op het terrein van de corporatie zijn hier voorbeelden van.

Om vinger aan de pols te houden is een projectgroep opgezet bestaande uit de gemeente, Com·wonen, jongerenwerk, bewonersondersteuning en de politie. Zij houden de voortgang van de acties in de gaten en springen in als dit nodig is. Hoewel de bewoners positief reageerden op de actielijst, moet het vertrouwen nog wel groeien. Uiteraard worden ze op de hoogte gehouden van de maatregelen en de effecten hiervan.

Noot voor de redactie,