Gemeente Stein


RealFit in Stein

Overgewicht is ongezond en wordt door veel jongeren als niet leuk ervaren. Toch komt het vaak voor. GGD Zuid Limburg en thuiszorgorganisatie Orbis Thuis steken de helpende hand uit naar deze jongeren en organiseren daarom een cursus RealFit. Deze vindt plaats in Elsloo vanaf november aanstaande.

Wat is RealFit?
RealFit is speciaal ontwikkeld voor jongeren van 13 t/m 18 jaar. Tijdens deze cursus gaan jongeren aan de slag binnen het fitnesscentrum en worden ze begeleid door een diëtist. De cursus duurt 12 weken en is gericht op het weer plezier krijgen in bewegen. Er wordt dan ook niet met een bestraffende vinger gewezen en deelnemers hoeven ook geen dieet te gaan volgen. Waar de organisatoren wel voor gaan zorgen, is dat de jongeren en hun ouders ideeën opdoen over gezond eten en beweging. Het belangrijkste doel van de cursus is dat de deelnemers zich beter gaan voelen. Kortom, het is een sportief totaalplan tegen overgewicht.

Programma RealFit
Als start van een RealFit cursus vindt er een informatiebijeenkomst en een intakegesprek plaats. Daarna start de 12 weken durende cursus. Deze bestaat uit:
⢠12 weken lang een gevarieerd bewegingsprogramma in een fitnesscentrum;
⢠in groepsverband en individueel voedingsbegeleiding door een professionele diëtist;
⢠in groepsverband vaardigheidslessen begeleid door een psycholoog; ⢠samen uitzoeken hoe een actieve en gezonde leefstijl aangenomen en behouden kan worden;
⢠en bovenal veel plezier!

Totaalplan
Ook ouders worden bij de cursus betrokken. Zo zullen er enkele ouderavonden plaatsvinden waar de organisatoren met de ouders kijken hoe zij een steentje kunnen bijdragen aan een actievere en gezonde leefstijl van de jeugd. Deelname aan de Realfit cursus kost ⬠50,-. Maar indien alle lessen wordt deelgenomen, wordt na afloop ⬠25,- teruggestort.

RealFit, een goed idee!
Heb jij overgewicht en ben je daardoor snel moe? Kun je daardoor niet aan sportactiviteiten meedoen? Of wil je gewoon wat slanker worden en je daardoor gezonder voelen? Dan is deelname aan de cursus RealFit een goed idee! Kom eens vrijblijvend naar een introductiebijeenkomst en kijk en luister of deze cursus iets voor jou is. Belangrijk is dat je je vooraf even aanmeldt. Dit kan bij de GGD Zuid Limburg realfit@ggdzl.nl of telefonisch via 046-850 54 69. Meer informatie vind je op www.realfit.nl.