Gemeente Wunseradiel


Herinrichting Burgwerd en Schettens

Brug Burgwerd

Herinrichting kerkpad en herstel twee bruggen te Burgwerd

In de jaren negentig zijn de klinkers uit het kerkpad te Burgwerd verwijderd en vervolgens is de weg geasfalteerd. De klinkers zijn hergebruikt in Makkum. Inmiddels verkeert het asfalt niet meer in een goede staat. Bovendien past een asfaltpad niet in deze omgeving. Het plan is nu om het asfalt te verwijderen en te vervangen door klinkers.

De toegangsbrug voor het kerkhof aan de zijde van de Trekfeart verkeert in een slechte staat en daarom moet deze brug vernieuwd worden. Ook de leuning van de brug aan de kant van de Doniaweg moet hersteld worden.

Herinrichting van de Terp te Schettens

De terp te Schettens ligt er in enige mate verwaarloosd bij. Aangezien er hier geen woningbouw kan plaats vinden heeft Plaatselijk Belang Longerhouw/Schettens zich gebogen over de vraag wat voor andere invulling dit gebied kan hebben. De herinrichting bestaat uit: inrichting van de Terp als `Bistekamp', een schuilplaats en voorzieningen voor schapen, omheining van de Terp met passend materiaal, opschoning en opwaardering van het rondom lopende schelpenpad en plaatsing van zitbankjes.