Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

'Gouden Koppel' neemt dijkgraaf op sleeptouw

Kaartmateriaal, peilstok en een schouwhesje, het standaard gereedschap waar onze schouwmeesters de komende weken mee op pad gaan tijdens de najaarsschouw die vanaf 19 oktober van start is gegaan.

Zo is dit jaar de schouw ook begonnen voor de schouwmeesters Al en Apeldoorn. Vandaag werd het voor hen een bijzondere dag omdat dijkgraaf Luc Kohsiek wel eens wilde zien wat er bij dat schouwen zoal komt kijken. Het 'Gouden Koppel' nam hem hiervoor mee bij hun werkzaamheden in de Krommeniƫrwoudpolder. Schouwmeester Jan Apeldoorn - 76 jaar inmiddels - schouwt al 50 jaar voor het hoogheemraadschap. Vroeger liep hij al eens een schouw met de toenmalige dijkgraaf, dus voor hem was zo'n dag als vandaag gesneden koek.

Ook schouwmeester Henk Al loopt al wat jaren mee en kon uren praten over de schouw en ons werkgebied. De schouwmeesters lieten zien hoe de schouw in de praktijk werkt. Waar ze op controleren en hoe de sloten erbij liggen. Het ideale koppel dus om de dijkgraaf vandaag mee te nemen in het wel en wee rondom de schouw.