Politie Rotterdam Rijnmond

Woensdag 28 oktober 2009

* POLITIE HOUDT SCOOTERSTELENDE JEUGD AAN

ROTTERDAM-NESSELANDE - Politiemensen van district Oost hebben vrijdag 16 oktober vier jongeren aangehouden voor diefstal van twee scooters. Zij maakten deel uit van een groepje van vijf dat bekend staat als overlastgevers in de wijk. Toen agenten de groep aanspraken en naar de herkomst van twee scooters vroegen, namen twee jongens de benen.
De overige drie, 13, 15 en 16 jaar oud, werden aangehouden omdat bleek dat de scooters waren gestolen. Een vierde jongen van 10 jaar oud kon diezelfde avond in zijn ouderlijke woning worden aangehouden. De verdachten bekenden meerdere scooterdiefstallen. Gedurende het onderzoek werden in totaal vier scooters en een gestolen auto teruggevonden.


* GEWAPENDE BROMFIETSDIEVEN AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Agenten hielden afgelopen week vier tie-ners aan die verdacht worden van scooterdiefstal. Een getuige zag dat een groepje jongens zich op de Evoluon ver-dacht ophield rond een aantal bromfietsen. Hij waarschuwde de po-litie. Gealarmeerde agenten gingen direct naar de betreffende lo-catie. Hier troffen zij de jongens rond 01:50 uur aan. Eén van hen gooide een tas weg op het moment dat hij de politie zag. Van de bromfietsen waar het viertal omheen stond was in één geval het slot openbroken, bij de tweede lag een behoorlijke hoeveelheid ge-reedschap. Deze bromfiets bleek na onderzoek ook van diefstal af-komstig te zijn.
De vier Capellenaren (14-17) zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Bij fouillering bleek dat één van hen, een 17-jarige jongen, een ploertendoder bij zich droeg. Die is in beslag genomen. In de weggegooide tas bleek nog meer gereedschap te zit-ten. Ook dit is in beslag genomen voor vernietiging.


* VERDACHTEN AANGEHOUDEN MET GROTE HOEVEELHEID DRUGS

VLAARDINGEN - Politiepersoneel hield afgelopen weekend een man en een vrouw aan voor het dealen van drugs.
Na diverse klachten over drugshandel aan de Stationsstraat werden extra surveillances uitgevoerd. Toen een man in en uit een pand in de betreffende straat liep, spraken agenten hem aan. De 22-jarige Schiedammer probeerde te vluchten maar werd na een korte achter-volging aangehouden. Tijdens zijn vlucht gooide hij vermoedelijk een tas weg. Die tas bleek achteraf vol te zitten met verdovende middelen. In de woning werd een 19-jarige vrouw uit Spijkenisse aangehouden. In totaal werden er bijna 70 zakjes met verdovende middelen aangetroffen.
Het onderzoek naar de herkomst van de drugs wordt voortgezet