Provincie Overijssel

Provinciesecretaris genomineerd voor Overheidsmanager van het Jaar

Harry Timmerman
Provinciesecretaris Harry Timmerman is genomineerd voor de titel Overheidsmanager van het Jaar 2009. De algemeen directeur van de provincie Overijssel wordt geroemd om zijn `natuurlijk gezag en verbindende kwaliteiten'.
Harry Timmerman is sinds 1997 werkzaam bij de provincie Overijssel, aanvankelijk als Directeur Sturing en vanaf 2001 als provinciesecretaris/algemeen directeur. Onder zijn leiding heeft de provincie Overijssel ingrijpende veranderingsprocessen ondergaan, waaronder de invoering van een elektronisch dossier en heeft de provincie zich ontwikkeld tot een vooruitstrevende organisatie, die als eerste Nederlandse overheidsorganisatie het keurmerk `Investor in People' heeft behaald. In het gerenoveerde provinciehuis heeft hij een nieuw flexibel werkconcept ingevoerd, dat navolging krijgt bij andere provincies.

Imago

De verkiezing wordt georganiseerd door de stichting Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar, onder leiding van Thom de Graaf. De stichting wil met de verkiezing een positieve bijdrage leveren aan het imago van de overheidsmanager.

Natuurlijk gezag
Timmerman is genomineerd vanwege zijn `natuurlijk gezag en verbindende kwaliteiten waardoor hij vaak een cruciale rol vervult in het tot een goed einde brengen van complexe vraagstukken en bestuurlijke opdrachten', aldus de jury. "Harry Timmerman is een gedreven manager, bescheiden van aard met grote passie voor de publieke zaak."

Genomineerd
Naast Timmerman zijn ook Sylvia Bronmans en Erik Heijdelberg genomineerd. Bronmans is directeur van P-Direkt, de PZ-dienstverlener van en voor de ministeries. Heijdelberg is algemeen directeur van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP).

De prijs wordt dit jaar voor de twaalfde keer toegekend. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de verkiezingsavond op dinsdag 17 november 2009.