Gemeente Haaksbergen


Veilig in Hassinkbrink en Wolferink
28-10-2009 Veilig in Hassinkbrink en Wolferink De gemeente gaat een inbraakbeveiligingsproject starten voor nieuwbouwwijk de Hassinkbrink en delen van het Wolferink. Eerder al werd een vergelijkbaar project in andere Haaksbergse wijken gehouden. Het is uiteindelijk de bedoeling dat álle Haaksbergenaren de mogelijkheid krijgen gebruik te maken van een gratis preventieadvies. De kosten komen voor rekening van de gemeente.

Loes Benerink houdt zich bij de gemeente bezig met integrale veiligheid. Zij vertelt waarom dit project belangrijk is. "Uit onderzoek blijkt dat het opvolgen van deze preventieadviezen bijdraagt aan een daling van de inbraakcijfers. Wij willen dat alle Haaksbergenaren zich veilig voelen in hun woning. De gratis preventieadviezen moeten hier aan bijdragen. Dit jaar zijn de Hassinkbrink en delen van het Wolferink aan de beurt, volgend jaar volgt nog één wijk. Dan zijn alle wijken aan de beurt geweest."

Maandag 26 oktober is naar alle inwoners van de Hassinkbrink een informerende brief gestuurd. Daarin staat dat men voor het maken van een afspraak tot en met vrijdag 13 november terecht kan bij inbraakpreventieadviseur Henk Gerritsen. Hij geeft namens de gemeente Haaksbergen de bewoners gratis advies over de beste manier om inbrekers buiten de deur te houden. Inwoners van het Wolferink kunnen eind november een zelfde brief verwachten. Zij kunnen dan tot en met vrijdag 11 december een afspraak maken.

Wie de adviezen van de adviseur voldoende opvolgt, maakt goede kans dat de inspanningen worden beloond met het certificaat van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit keurmerk is tegenwoordig tien jaar geldig. De eerste keer betaalt de gemeente het advies en het eventuele certificaat. Dit geldt overigens niet voor huurders van Domijn. De woningcorporatie heeft hiervoor een eigen regeling.