KNHS

Anky beter bekeken tijdens Jumping Indoor Maastricht 28 oktober 2009
Anky van Grunsven - IPS Salinero

De prestaties van dressuurkampioene Anky van Grunsven worden binnenkort bekeken. Op de dressuurmatinee van Jumping Indoor Maastricht op zaterdag 28 november zal prestatiecoach Peter Murphy de sport- en leefstijl van Anky onder de loep nemen.

De interactieve workshop met Murphy, Anky én iemand uit het publiek is één van de onderdelen van de dressuurmatinee van Jumping Indoor Maastricht. De finale en halve finale van twee nationale dressuurcompetities (resp. Hoefslag Cup en Tinello Cup) vinden ook plaats. Anky zal ook twee jonge dressuurruiters begeleiden in de piste om hun prestaties te verbeteren.

Peters Murphy is van huis uit fysiotherapeut en heeft als (bonds)coach zijn sporen nagelaten in het topvolleybal. Onlangs heeft hij voor een nieuwe uitdaging gekozen na 14 jaar als prestatiemanager topsport en talentontwikkeling voor NOC*NSF gewerkt te hebben.. Hij blijft de inhoudelijk verantwoordelijk projectleider voor de NOC*NSF-leergang Mastercoach in Sports bestemd voor bondscoaches. Peter richt zich hoofdzakelijk op de ontwikkeling en vorming van sporters en coaches en in het bijzonder de mentale en groepsdynamische aspecten van presteren. Hij was één van de ontwerpers van Action Type®,een systeem om goed te kunnen coachen door middel van persoonlijke voorkeuren en past dit middel sinds 1996 met veel succes toe.

Jumping Indoor Maastricht beleeft zijn 22e editie in MECC Maastricht van 25 tot en met 29 november.

Kaarten voor de dressuurmatinee en alle andere onderdelen van Jim zijn te verkrijgen op www.jumpingindoormaastricht.nl . Daar staat ook informatie over het programma en het evenement.