Gemeente Purmerend

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Heerooms

28 oktober 2009

Bijzondere inzet voor maatschappij wordt beloond

Burgemeester Don Bijl heeft op dinsdag 27 oktober een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer J.S.A. (John) Heerooms. Hij kreeg de waardering voor zijn jarenlange inzet voor de schermsport.

Schermzaal Heerooms
De heer Heerooms (68) is coach en trainer van 'Schermzaal Heerooms'. De schermvereniging heeft hij in 1979 opgericht en bestaat dit jaar dertig jaar. In 2009 organiseert hij voor de 18e keer een internationaal schermtoernooi voor jeugd (140 deelnemers) en volwassen (100 deelnemers).

Van 1980 tot 2007 was de heer Heerooms secretaris en voorzitter van de Nederlandse Akademie van Schermleraren (NAS). Tijdens de PURVAK gaf hij schermlessen aan kinderen en hij begeleidde hartpatiënten tijdens hun activiteiten bij Trimgroep Phoenix. Tot 1999 werkte hij als gymdocent bij de Technische School Hoorn / Atlas College.

De laatste zeven jaar laat Heerooms basisschoolleerlingen via schermlessen kennismaken met de schermsport. Daarnaast geeft hij seniorengymnastiek aan bewoners van de Tien Gemeenten.

Koninklijke Onderscheiding
Zijn (bestuurlijke) activiteiten voor de schermsport komen ten goede aan de samenleving. De heer Heerooms kan worden gekwalificeerd als iemand 'die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen'. Gelet op de aard, duur, betekenis en uitstraling van zijn activiteiten is de heer Heerooms daarom, bij Koninklijk Besluit van 18 augustus 2009 nummer 09.002181, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.